Cytat Zamieszczone przez zysk Zobacz posta
Świeży przykład: redaktorka mówi: samochód jechał 180 km.(ale ,ze jechał 180 km/h to już nie)
Tu już chyba przesadzasz... dziesięciolecia temu ludzie mówili, że ktoś jechał sześćdziesiątką.... możnaby pomyśleć, że łokci na dobę.

Ja nie narzekam,że niedostaję za darmo fajnych programów ,tylko na te na które trafiam włączając odbiornik,
a własciwie na ich denny poziom.
Jak się robi tanio i szybko, to wiadomo, że jakość cierpi.
Jak z winem. A irytuje Cię, że w sklepach pełno taniego kiepskiego wina, z zakretkami zamiast korka, a nawet w pudełkach kartonowych jak mleko? Do czego to podobne?
Albo, że można kupić tandetne chińskie skrzypce za $100? Niektórych to strasznie irytuje, jako symptom upadku cywilizacji.

Trochę zazdroszczę tym ,którzy 100% oderwali się od telewizora,
ale tez przyspawali się do innych pożeraczy czasu np:internetu i np forum .
Ja powiem szczerze, że uwazam, że (w wiekszości) osoby które zupełnie nie oglądają TV wiedzą mniej i są z upłewem czasu niestety mniej inteligentne (czyli powiedzmy po prostu, głupsze), od osób, które rozsądnie TV oglądają.
Niestety tej ilości informacji wizualnej o wszystkim nic nie zastąpi dla 90% ludzi. Nie chodzi tu o wielkie nauki, ale rzeczy, których inaczej sie nie wchłonie. Zwłaszcza, kiedy sie ogląda TV przy okazji, a nie leży cały dzień na kanapie żeby oglądać.
Np. mozna obrabiać i drukować zdjęcia, przeglądać forum i jednocześnie oglądać japoński kanał NHK, z którego można się dowiedzieć dlaczego Japończycy śpią dziećmi, co to ma wspólnego z rzeką, i jak ogrzewają swoje domy. Można o tym przeczytać (w Internecie, nie w książkach) ale sposobu opowiadania o tym przez samych Japończyków się nie zobaczy.

A jeśli chodzi o pożeraczy czasu....to wg. mnie ma gorszego niz praca najemna.