Marne słit focie dla gimnazjalistów,idź swoja drogą.
Marne słit focie dla gimnazjalistów,idź swoja drogą.
"http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII
marny komentarz osoby, która nie ma nic do powiedzenia. i nie obrażać mi tu gimnazjalistów, bo akurat pracuję z taką młodzieżą i jeśli tylko ma się podejście, można z nich dużo wykrzesać, również fotograficzniei nie zgodzę się, że są to foty dla osób, za które masz gimnazjalistów (pewnie o niskim guście itd. którymi można gardzić). poprzeglądaj dział z fotografiami na forum i zobaczysz, że jest tam dużo zdjęć tego typu robionych przez "PRO".
co do fotek. blur na twarzy nie w moim typie, tak płasko trochę, choć na drugiej fotce aż tak tego nie widać i jest ok.
z całą pewnością użyty został filtr w PS, dodany kolor żółty/pomarańczowy (mi się on podoba) i zabawa z kryciem na warstwach. kadry są dosyć wąskie (vide ścięty czubek głowy). są całkiem przyjemnie naświetlone.
pewnie latami praktyki <evil> jak chcesz robić podobne kompozycje to weź sobie zgrać te zdjęcia na smartfona, idź na focenie i na bieżąco koryguj co jest nie tak, porównując z oryginałem.
zdecydowanie się nie zgodzę. po pierwsze - jak mniemam autor wątku jest amatorem, może nawet początkującym, skoro nie wie, co ma zrobić, by uzyskać zdjęcia, które nam podrzucił w linku. oznacza to, że się UCZY. wiesz, jak człowiek się uczy? otóż, najczęściej poprzez naśladowanie. poza tym większość informacji jakie dane nam jest przyswoić w toku jakiegokolwiek uczenia się pochodzi Z ZEWNĄTRZ. odnosząc to do Twojej wypowiedzi - nie wszyscy mają nutę talentu, który pozwala robić fantastyczne zdjęcia poprzez intuicję. zdecydowana większość z Nas wykształca swoje umiejętności poprzez systematyczną pracę. elementem takiej pracy jest analizowanie dzieł lepszych od siebie autorów, jak również poznawanie ogólnych zasad funkcjonowania i tworzenia dzieła, od obsługi aparatu, przez znajomość praw kompozycji po umiejętności quasi-graficzne czy graficzne.
lol. "szukaj swojej drogi" jako szyld korespondencyjnego kursu ASP - "już nie musisz znać Van Gogha, wystarczy, że zmotywujemy Cię do poszukiwania drogi!"
Edit. srry, nie mogłem się powstrzymać od sarkazmu.
Ostatnio edytowane przez p0m ; 28-02-2015 o 22:42
ebe ebe