Czyli jak rozumiem jeżeli przelew dotarł w marcu 2015 to pita dostane do 28 lutego 2016??
Czyli jak rozumiem jeżeli przelew dotarł w marcu 2015 to pita dostane do 28 lutego 2016??
Tak, powinieneś dostać PIT-8C do końca lutego 2016. Zostaniesz wcześniej zapytany czy wystarczy Tobie wersja elektroniczna czy wolisz dokument drukowany i wysłany pocztą na adres zamieszkania.
Dzieki za pomoc. W przypadku gdy CB wzięty jest na firmę Canon nie wysyła pita do Urzedu, jak to rozliczacie? Dajecie wydruk przelewu jako przychód? Z góry dzięki za pomoc!!
A tak na marginesie to po co w ogóle jest ten PIT od cashback? Umie ktoś to racjonalnie wytłumaczyć? Czy jak kupię coś w promocji (niby taniej) w hipermarkecie to też powinienem dostać PIT? W zasadzie oba te przypadki są tożsame MZ... Jaki to jest mój przychód? Przecież ja te pieniądze już zarobiłem u pracodawcy i podatek został odprowadzony. Czy to znaczy że zarobiłem te same pieniądze drugi raz tylko dlatego że ktoś ich ode mnie nie wziął? Strach brać resztę w sklepie bo US może uznać że to mój przychód ;-).
300V, 50D, S 17-50/2,8, S 70-200/2,8, czarny plecaczek, którego nie noszę ;-)