Fotoalbum czy fotoksiążka? Co wybierają klienci?

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mBoodo
    • 2016
    • 5

Odp: Fotoalbum czy fotoksiążka? Co wybierają klienci?

Może i jestem tradycjonalistką, ale gdybym miała wybierać, postawiłabym na fotoalbum, choć one często są dość nieporęczne i trzeba być mega ostrożnym, by niczego nie zagiąć.
    Po prostu mam wrażenie, że taki album jest solidniej wykonany niż książka.

Komentarz

• crazy
      Pełne uzależnienie
      • 2007
      • 1554

Zamieszczone przez mBoodo Zobacz wpis
      Może i jestem tradycjonalistką, ale gdybym miała wybierać, postawiłabym na fotoalbum, choć one często są dość nieporęczne i trzeba być mega ostrożnym, by niczego nie zagiąć.
      Po prostu mam wrażenie, że taki album jest solidniej wykonany niż książka.
      Mam tak samo, może mniej wygodne ale efekt dużo lepszy bo i zdjęcia większe
      Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.

Komentarz

• kjoanna
        Początki nałogu
        • 2006
        • 494

Hej, witam.
        Czy ma ktos z Was aktualny cennik do Krukbook?

CB

Komentarz

• aptur
          Pełne uzależnienie
          • 2005
          • 3837

Zamieszczone przez kjoanna Zobacz wpis
          Hej, witam.
          Czy ma ktos z Was aktualny cennik do Krukbook?
          Czekam tydzień na jakąkolwiek odpowiedź z tej firmy więc myślę, że należy poszukać innej.

Komentarz

• diplo
            Początki nałogu
            • 2005
            • 298

Ja czekam ze 2 miechy i nic. Dawno olałem
            5DMK3 z grypą, 5DMK2 też chory, 6D, 40D,1200D, 350D, C85 f1.8, C24-70 f2.8L, C70-200 f4 L IS, S 35 1.4 A, T 15-30 2.8, S 18-125 f3.5/5.6, C430EX, YN-600EX-RT...i kit

Komentarz

• zkruk
              Dopiero zaczyna
              • 2007
              • 31

proszę o informację jakich odpowiedzi nie uzyskaliście - najlepiej adresy mailowe z których pisaliście do nas - natychmiast się tym zajmę.
              Co do cennika - jest on dostępny tylko dla zarejestrowanych. Akceptację konta otrzymuje każdy kto prowadzi firmę lub posiada portfolio z którego jasno wynika, że jest fotografem, projektantem, grafikiem lub architektem.

Komentarz

• Barbara87
                • 2016
                • 2

Ja też jakoś jestem cały czas wierna fotoalbumowi...
                Fotograf może więcej niż ci się wydaje ...

Komentarz

• kk001
                  • 2018
                  • 1

Moi klienci są "starej daty" i zostają przy allbum na zdjęcia ślubne . Mi również podoba się ta klasyczna wersja

Komentarz

• amazinglizardwoman
                    • 2018
                    • 1

Zamieszczone przez zkruk Zobacz wpis
                    proszę o informację jakich odpowiedzi nie uzyskaliście - najlepiej adresy mailowe z których pisaliście do nas - natychmiast się tym zajmę.
                    Co do cennika - jest on dostępny tylko dla zarejestrowanych. Akceptację konta otrzymuje każdy kto prowadzi firmę lub posiada portfolio z którego jasno wynika, że jest fotografem, projektantem, grafikiem lub architektem.
                    Moja sytuacja była taka sama jak kolegi piszącego. Miło by było otrzymać choćby negatywną odpowiedź weryfikacyjną, a nie żadną. A tak... Minął miesiąc, znalazłam już inne firmy niż KrukBook, testuję albumy, wydruki fine art i często jestem zachwycona jakością produktu i obsługą klienta. Na zdrowy rozsądek, przedsiębiorca powinien być otwarty na (płacącego przecież) klienta, nawet jeśli nie zajmuje się fotografią mocno komercyjną. A jeśli nie, wypada odpisać - "nie, dziękujemy, nie jesteśmy zainteresowani", "spieprzaj dziadu" czy cokolwiek innego. Szkoda, bo opinie o Państwa produktach są bardzo dobre. Kilka firm skreśliłam już z listy przez jakość, inne przez dziwny stosunek do klienta (Saal Digital najlepiej nie pytać o techniczne specyfikacje papieru do ich fotoalbumów drukowanych "high end" - odpowiadają, że nie odpowiedzą - serio)... Ale naprawdę to szkoda skreślić firmę przez brak kontaktu w ogóle. Nie chciałabym po prostu. Zwykła odmowa przez mail by wystarczyła, by podtrzymać opinię profesjonalistów.

Komentarz

• Darknoor
                      • 2017
                      • 3

Bardziej podobają mi się fotoalbumy niż fotoksiążki, wydaje mi się, że druk w nich jest lepszej jakości, straszne lubię te przekładki w środku, bo to takie trochę retro. Czytałem ostatnio artykuł „Fotoksiążka czy fotoalbum co wybrać” na printologii i chyba mnie utwierdził w moim przekonaniu. Aczkolwiek nie widziałem jeszcze na żywo żadnej fotoksiążki.

Komentarz

• tombas
                        Pełne uzależnienie
                        • 2006
                        • 2194

Zamieszczone przez Darknoor Zobacz wpis
                        Bardziej podobają mi się fotoalbumy niż fotoksiążki, wydaje mi się, że druk w nich jest lepszej jakości, straszne lubię te przekładki w środku, bo to takie trochę retro. Czytałem ostatnio artykuł „Fotoksiążka czy fotoalbum co wybrać” na printologii i chyba mnie utwierdził w moim przekonaniu. Aczkolwiek nie widziałem jeszcze na żywo żadnej fotoksiążki.
                        dobre "nie widziałem, ale wiem, ze mi się nie podoba..."
                        Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
                        (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Komentarz

Pracuję...
                        X