Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: 700D czy 70D?

Domyślnie 700D czy 70D?

Hej,

obecnie posiadam 1100D i fotografuje hobbystycznie. Chce zmienic body i zastanawiam sie nad tymi dwoma, ale nie wiem ktore wybrac. 700D czy 70D? Chcialabym aby byla to decyzja na dlugie lata. Mozecie cos poradzic?

Dziekuje i pozdrawiam.

Akinom

Początki nałogu

Domyślnie Odp: 700D czy 70D?

A czego nie masz w 1100d? Do hobbystycznego fotografowania dobra puszka.
    / Canon /

Uzależniony Awatar słowiczek
    Miasto
    T.M.

Co fotografujesz, jakie masz doświadczenie i za przedpiścą: czego Ci brakuje w 1100d?

Coś już napisał
    Miasto
    Poznań

Jeśli posiadasz tylko jeden obiektyw, który masz w stopce, to lepiej te pieniądze wydaj na jakieś fajne szkło.
    Canona sprzętów kilka.

Fotografuje dzieci, rodzinę, krajobraz. Moje pytanie jest czy ktoś może porównać te dwa modele, jeśli ma z nimi doświadczenia. Czy Canon 70D faktycznie wart jest tej wyższej półki? A może lepiej poczekać na Canon 750D? Z góry dziękuję za odpowiedzi na temat.

To w cenie 70d kupisz sigmę 18-35/1.8 i canona 10-18. W odbitkach do formatu 30x45 i w fotografiach prezentowanych w internecie żadnej zmiany nie uświadczysz przy "nowej" puszce. Chyba, że stara się psuje.

Uzależniony Awatar namoamo
    Miasto
    Wawa

Nie mając własnych wymagań, 70D nie wart jest wyższej półki. Także weź tańszy.

Pełne uzależnienie Awatar salas
    Miasto
    KIELCE

ano właśnie jak panowie wyżej, jak nie wiesz co Ci potrzebne to nie ma sensu pakować więcej kasy, lepiej dokup jakieś fajne szkło, które pozwoli Ci zauważyć różnicę w jakości zdjęć
    SONY

Uzależniony Awatar słowiczek
    Miasto
    T.M.

Jeżeli zmiana puszki byłaby konieczna, to decydując się na xxxd lepiej byłoby poczekać na 760d. W kwestii różnic pomiędzy xxxd a xxd jest ich sporo i to często przerabiany na tym forum i w tym dziale temat, wystarczy przejrzeć starsze wątki, sporo jest bardzo podobnych do Twojego. Dokup dobrą jasną stałkę i takiegoż zooma, nie robisz raczej szybkiej akcji, więc taki zakup byłby korzystniejszy. Napisz ile masz do wydania.

Początki nałogu
    Miasto
    Sulechów

Jeśli zadowala Ciebie ergonomia i szybkość 1100D to zmiana puszki na razie nie ma sensu. Zbierz kolekcję fajnych szkieł i baw się fotografią. Ja mam 1000D i nie narzekam. Od czasu do czasu myślę o zmianie ale zawsze wtedy wyjdzie jakiś obiektyw i wolę właśnie nań wydać kasę.
    Na razie do posiadanej 50-tki proponuję dokupić komplecik STM: 10-18,18-55, 55-250. Wydasz ok. 2500zł a Twoje możliwości fotograficzne wzrosną tysiące razy. A nowa puszka np. za rok, jak już będą dobrze poznane wady i zalety nowych 750/760D. No i ich cena spadnie.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów