Pokaż wyniki od 1 do 10 z 24

Wątek: Skaner do pozytywów

Mieszany widok

Domyślnie

Już chyba bardziej enigmatycznego pytania nie mogłeś zadać.
    Na jaką skalę potrzebujesz digitalizacji (czy ta ilość to setki, tysiące czy setki tysięcy zdjęć), jakiej jakości oczekujesz, jak duże chcesz mieć owe skany i ile zamierzasz kasy przeznaczyć na ów nabytek.
    Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Michu (Pentax)
    Już chyba bardziej enigmatycznego pytania nie mogłeś zadać.
    Na jaką skalę potrzebujesz digitalizacji (czy ta ilość to setki, tysiące czy setki tysięcy zdjęć), jakiej jakości oczekujesz, jak duże chcesz mieć owe skany i ile zamierzasz kasy przeznaczyć na ów nabytek.

Odpowiem od końca - robimy zrzutę z kolegą - mamy po 3k, 4k PLN co daje razem 7-8k PLN, jakości oczekuję najlepszej, mówimy o tysiącach sztuk - prawie 10 lat focenia przeze mnie i kolegę.

Co się tyczy wielkości to nie wiem co napisac, bo się nie znam - jedno jest pewne - jakośc slajdów ma by przeniesiona na nośnik cyfrowy.

Pełne uzależnienie Awatar minek
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez acidjazz
    Co się tyczy wielkości to nie wiem co napisac, bo się nie znam - jedno jest pewne - jakośc slajdów ma by przeniesiona na nośnik cyfrowy.
    1) pisz od razu, że DIApozytywów. Pozytyw to może być odbitka na papierze, wtedy skaner płaski,
    2)
    Cytat Zamieszczone przez acidjazz
    akośc slajdów ma by przeniesiona na nośnik cyfrowy.
    nie da się (-:
    3) Jaki format? Tylko mały obrazek, czy również średni i większy?
    Jeśli większy niż średni, to obecnie chyba epson 4990. Jedyna seria płaskich skanerów, które naprawdę nadają się do skanowania dia.
    O bębnowych nic nie powiem bo się na nich nic nie znam.
    Do małego obrazka ... to aktualnie nie wiem, ale za 7kzł można coś baaaardzo dobrego kupić.

Uprawnienia umieszczania postów