Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: Alternatywa dla Canon 100-400mm l f4

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar RobertON
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Domyślnie Odp: Alternatywa dla Canon 100-400mm l f4

Cytat Zamieszczone przez wikol87 Zobacz posta
    Może mi doradzicie co by było alternatywą dla teleobiektywów canona? Aktualnie mam 70-200mm L f4, ale jest dla mnie za krótki, może exdender 2x?
    Sugeruję używać x1,4. Mam oba canona II wersji (x1,4 i x2,0) i niestety, co wiadome - nie ma AF przy x2, tylko manual.

Można zakleić trzy styki, będzie potwierdzenie ostrości w x2.0, ale i tak nie będzie dobrze działał AF, pozostaje tylko manual.

Z x1,4 wszystko działa dobrze i spadek rozdzielczości nie jest mocno widoczny.
    Ostatnio edytowane przez RobertON ; 24-02-2015 o 12:40

Domyślnie Odp: Alternatywa dla Canon 100-400mm l f4

Cytat Zamieszczone przez RobertON Zobacz posta
    Sugeruję używać x1,4. Mam oba canona II wersji (x1,4 i x2,0) i niestety, co wiadome - nie ma AF przy x2, tylko manual.

Można zakleić trzy styki, będzie potwierdzenie ostrości w x2.0, ale i tak nie będzie dobrze działał AF, pozostaje tylko manual.

Z x1,4 wszystko działa dobrze i spadek rozdzielczości nie jest mocno widoczny.
    Autofocus mam przy TC 2x i Kenko 2X - ale tylko na LW
    Oczywiście 3 styki zaklejone

Spadek jakości jest wprost proporcjonalny do odległości obiektu - przy bardzo krótkich odległościach (rzędu minimalnej ostrości) jakość będzie porównywalna z telekonwerterem i bez

Uprawnienia umieszczania postów