Pokaż wyniki od 71 do 80 z 112

Wątek: Jakie Szkło do fotografowania Samochodów motoryzacji i Dzieci i nie tylko. Ogólnik

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Jakie Szkło do fotografowania Samochodów motoryzacji i Dzieci i nie tylko. Ogóln

Cytat Zamieszczone przez salas Zobacz posta
    Tutaj chodzi o to ze lepiej miec jedno z piecu niz nie miec zadnego a wtedy Ty i Twoje wykresiki mozesz sobie schowac bo z tego co Ty piszesz to bys zdjec nie robil i nawet nie probowal robic, bo warunki nie pozwalaja
    Praktyka tu wygrywa z teoria i ja wole praktykowac niz myslec ze za ciemno i nie robic zdjec
    o co chodzi to ja widze.
    wynik jedno ostre na 5 zdjec jest w praktyce bezuzyteczny.

oczywiscie zaraz mozna przeniesc dyskususje od ilu trafionych zdjec jest wynik uzyteczny?

ten post i przyklad potwierdza ze na 1/30 sek nie jest pewnym zrobienie ostrego zdjecia - wiekszosc bedzie nieostrych.
    wiec niech mi nikt nie imponuje ze utrzymuje na 1/30 sek aparat an na cropie 50mm , za dlugo w tym siedze . takie bajki to nie mnie.

jesli chcesz miec dobra wysoka pewnosc, ze nie poruszyszysz to trzeba 1/2f , jesli stosujesz dluzsze czasy to zrzadzenie losu zadecyduje o tym, - nie ty.
    zatem to nie zalezy od fotografa ze utrzymuje na 1/30 sek , gdyz wowczas kazde byloby ostre , lecz zalezy od przypadku.

Zatem to nie fotograf utrzymal 1/30 sek , a przypadek tak zrzadzil. Splot okolicznosci.
    A wiec nie nalezy sie chwa lic , ze utrzymuje na 1/ 30 sek , a raczej ze mialem takie szczescie , ze na 1/ 30 sek wyszlo akurat ostro.

I po tym odroznisz fachowca od papraka , ze pierwszy potrafi przewidziec i wie co sie stanie , a drugi czeka na lut szczescia - moze sie uda.

Pytanie bylo nie do losu a do fotografa.

gdybym napisal ze bez problemu da sie utrzymmac na 1/30 sek , to jestem pewien ze te same osoby zaraz by oponowaly , ze to niemozliwe.
    mysle , ze kilka osob zwyczajnie woli nie znac prawdy lecz postawic na swoim.

Uprawnienia umieszczania postów