Dziękuję za spostrzegawczośćale czytam jak Panowie się sprzeczają i wynoszę z tej dyskusji też jakieś w nioski
Tak Wiem że szkło za mnie zdjęcia nie zrobi ale już dziś przyszło i próbuję i się uczę. Ale bynajmniej teraz jak sprzęt w miarę jest to jest większa proporcja że to ja zepsuje zdjęcie niż to winna aparatu.
Tu trzeba też po pracować nie tyle co nad ustawieniami aparatu itd tylko nad własną wyobraźnią i znalezieniem tego najlepszego kadru żeby był ciekawyA ja siedzę przeglądam na prawdę dużo zdjęć i kojarzę kto co gdzie i jak a jak przyjdzie czas i aparat w rękę to naglę głowa pusta i każde zdjęcie wydaję się bez sensu i mi się nie podoba ;/
Ostatni problem tu związany co panowie się sprzeczają mi się strasznie ręce latają bo mam porażenie splotu barkowego i ciężko mi utrzymać lewą rękę pod obiektywem, i na tyle co mogę i daje rade podtrzymuję body po prostu lewą ręką, dla tego też ustawienie np. filtra polaryzacyjnego czy też np. filmowanie z 7d jest dla mnie nie osiągalne.
Ale nie poddaję się będę oglądał robił próbował ćwiczyłi wrzucę tu znowu zdjęcia za jakiś czas do opinii publicznej, i można mnie tam zjechać jak wcześniej że ktoś by zrobił takie zdjęcie np. z telefonu ale przy tym niech chociaż wytłumaczy co źle zrobiłem. Nie od razu stanę się zawodowcem ale ciągnie mnie tak do tego bo można stworzyć coś niby takiego samego jak wszystkie ale jednak każde jest inne (Tak jak z Harley Davidson Każdy taki sam a jednak inny...)