Pokaż wyniki od 1 do 10 z 112

Wątek: Jakie Szkło do fotografowania Samochodów motoryzacji i Dzieci i nie tylko. Ogólnik

Mieszany widok

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Piła

Domyślnie Odp: Jakie Szkło do fotografowania Samochodów motoryzacji i Dzieci i nie tylko. Ogóln

Cytat Zamieszczone przez fancik Zobacz posta
    I wyszło jak zwykle ...
    Tematem jest wybór szkła , a dyskusja toczy się o tym komu bardziej trzęsą się ręce...
    Z wypowiedzi autora wynika jasno ,że potrzeba raczej obiektywu szerszego niż dłuższego i odpowiednio jasnego .
    Ale przede wszystkim radziłbym najpierw poczytać jakąś literaturę , niestety samo kupno lustra nie zrobi dobrych zdjęć.
    Najlepszym sposobem poza teorią jest dużo fotografować i analizować co źle a co dobrze i wyciągać wnioski.
    Niestety dziś wszyscy żyją szybciej i chcą też szybciej osiągać lepsze wyniki a to się nie da tak z marszu choć zawsze są talenty i wyjątki od reguły...
    pozdrawiam Wojtek
    Dziękuję za spostrzegawczość ale czytam jak Panowie się sprzeczają i wynoszę z tej dyskusji też jakieś w nioski Tak Wiem że szkło za mnie zdjęcia nie zrobi ale już dziś przyszło i próbuję i się uczę. Ale bynajmniej teraz jak sprzęt w miarę jest to jest większa proporcja że to ja zepsuje zdjęcie niż to winna aparatu.
    Tu trzeba też po pracować nie tyle co nad ustawieniami aparatu itd tylko nad własną wyobraźnią i znalezieniem tego najlepszego kadru żeby był ciekawy A ja siedzę przeglądam na prawdę dużo zdjęć i kojarzę kto co gdzie i jak a jak przyjdzie czas i aparat w rękę to naglę głowa pusta i każde zdjęcie wydaję się bez sensu i mi się nie podoba ;/
    Ostatni problem tu związany co panowie się sprzeczają mi się strasznie ręce latają bo mam porażenie splotu barkowego i ciężko mi utrzymać lewą rękę pod obiektywem, i na tyle co mogę i daje rade podtrzymuję body po prostu lewą ręką, dla tego też ustawienie np. filtra polaryzacyjnego czy też np. filmowanie z 7d jest dla mnie nie osiągalne.
    Ale nie poddaję się będę oglądał robił próbował ćwiczył i wrzucę tu znowu zdjęcia za jakiś czas do opinii publicznej, i można mnie tam zjechać jak wcześniej że ktoś by zrobił takie zdjęcie np. z telefonu ale przy tym niech chociaż wytłumaczy co źle zrobiłem. Nie od razu stanę się zawodowcem ale ciągnie mnie tak do tego bo można stworzyć coś niby takiego samego jak wszystkie ale jednak każde jest inne (Tak jak z Harley Davidson Każdy taki sam a jednak inny...)

Pełne uzależnienie Awatar Leon007
    Miasto
    wieś, nie miasto

Domyślnie Odp: Jakie Szkło do fotografowania Samochodów motoryzacji i Dzieci i nie tylko. Ogóln

Cytat Zamieszczone przez cybermysza Zobacz posta
    (...) A ja siedzę przeglądam na prawdę dużo zdjęć i kojarzę kto co gdzie i jak a jak przyjdzie czas i aparat w rękę to naglę głowa pusta i każde zdjęcie wydaję się bez sensu i mi się nie podoba ;/
    Jak już poradził kolega wyżej - rób dużo zdjęć, ale nie seriami. Staraj się chwilę zastanowić, co widzisz i co chciałbyś pokazać i rób ujęcia bliżej, dalej, z góry i z dołu, pod kątem itd. Wrzuć na komputer, obejrzyj, zaznacz które złe, które niezłe, a które doskonałe - na przykład w DPP można przyznawać gwiazdki zdjęciom. Idź zjeść bułkę z szynką lub obejrzyj film. I jeszcze raz sprawdź zrobione zdjęcia - prawdopodobnie przyznasz inne gwiazdki. Dość szybko zrozumiesz, czego chcesz. Oczywiście podeprzyj to jakąś czytanką o kompozycji, techniki nauczysz się z instrukcji obsługi.

Cytat Zamieszczone przez cybermysza Zobacz posta
    Ostatni problem tu związany co panowie się sprzeczają mi się strasznie ręce latają bo mam porażenie splotu barkowego i ciężko mi utrzymać lewą rękę pod obiektywem, i na tyle co mogę i daje rade podtrzymuję body po prostu lewą ręką, dla tego też ustawienie np. filtra polaryzacyjnego czy też np. filmowanie z 7d jest dla mnie nie osiągalne.
    Spróbuj z monopodem. Nie musi być nie wiadomo jaki. Przypadkowo kupiłem kiedyś jakiegoś camrocka za mniej niż 30 zł i daje radę. Wprawdzie po 2 latach już trochę nie trzymają zaciski, ale używam go z dość dużym teleobiektywem; Tobie powinien posłużyć dłużej, a ja mój wyrzucę i kupię lepszy. Nie polecam akurat tego samego, ale jakiś tańszy z tzw. markowych wystarczy.
    Monopod ma tę zaletę, że nie ogranicza specjalnie swobody, a jest to dobry punkt podparcia. Dodaj do niego jakąś niedużą głowicę kulową, na przykład któreś małe triopo.

Uprawnienia umieszczania postów