mozesz wejsc na moja strone podana w stopcde i sprawdzic ile tam jest wykresow.
na Forum technicznym poruszam sprawy techniczne .
Tematyki nazwijmy to " fotograficzno - artystycznej " tutaj nie poruszam i nie zamierzam, choc z pewnoscia z paroma osobami warto by i o tym porozmawiac.
przeciez watek czasu naswietlenia nie wyszdl ode mnie.
odpowiadam jedynie przez uprzejmosc.
rade stricte na pytanie tez dalem , kilkanascie postow wczesniej.
o o chodzi panowie ? - o to ze wiem o czym pisze - nie podoba sie ?
Ostatnio edytowane przez Bechamot ; 25-02-2015 o 15:25
W tym rzecz, że najwyrazniej nie wiesz.
Da się wykonać akceptowalnie ostre zdjęcie na 1/30 z reki. To rozumie średnio rozgarnięty użytkownik juz po kilku dniach/tygodniach od kupna pierwszej w życiu lustrzanki, bez znajomości takich pojęć jak liniowość matrycy czy skala powiększania.
Masz zwyczaj definiowania na nowo, po swojemu, najbardziej trywialnych pojęć. Takie zawierające się w jednym zdaniu Ty rozpisujesz na wielokrotne elaboraty z odniesieniami do źródeł naukowych i nawet własnoręcznie wykonanych przez siebie rysunków!
To musi być strasznie uciążliwe, takie patrzenie na świat.
tutaj jest post do ktorego sie ustosunkowuje :
A w czym problem? Nie utrzymasz jednej trzydziestej???Cytat Zamieszczone przez aptur Zobacz posta
1/30 sekundy z obiektywem 50mm na cropie? Życzę powodzenia.
widac jest Problem skoro Merde na 1/30 sek wybral jedno ostre z pieciu - reszta nieostra.
gfyby problemu nie bylo wszyztkie bylby ostre,
zalezosc jest prosta - in dluzszy czas naswietlenia tym gorsza rozdzielczosc odwzorowania.
spadek rozdzielczosci ponizej pewnego poziomu moze byc problematyczny.
niech admin przeniesie ten podwatek jako oddzielny thread to moge dopisac cos.
tak to mi sie nie chce czytac uwag osob, ze pisze nie na temat , choc same dyskutuja zazarcie na ten sam nietemat.
Ostatnio edytowane przez Bechamot ; 25-02-2015 o 16:23