Nie musisz przecież jechać na iso 100. Twoja puszka wydoli w miarę fajny obrazek nawet na iso 800. Jak robisz pryz świetle żarówkowym wieczorem to ustaw balans bieli w aparacie na światło żarówkowe. Chyba że robisz zdjęcia w raw i potem je edytujesz to możesz pominąć ustawianie w puszce balansu bieli. Nie wiem dokładnie ale podejrzewam że 7d ma regulacje balansu bieli w kelwinach . Możesz więc w takim razie precyzyjniej ustawić balans bieli, tak że by Ci się fotka podobała. Jak robisz zdjęcia ze statywu a dziecko śpi i masz stałe warunki świetlne ustaw aparat w M ustaw przysłonę f2.2 ( będzie ostrzej i większa głębia pomoże złapać ostrość nie tylko an oczach dziecka ale i na nosie i uszach ) Ustaw potem czas niech nawet 1/50 iso na początek 800 i sprawdź jasno ok ciemno dodaj iso za jasno zmniejsz iso. Z kadrowaniem sam za wiele nie pomogę bo też z tym walczę. Robię mnóstwo zdjęć i potem wybieram te które mi się podobają . Ale dzięki temu niektóre tematy już opanowałem i od razu wiem jak kadrować a nowości się uczę uczę się od 3 lat a to początek dopiero końca nie będzie nauki nigdy. Pozdro