Pokaż wyniki od 1 do 10 z 112

Wątek: Jakie Szkło do fotografowania Samochodów motoryzacji i Dzieci i nie tylko. Ogólnik

Mieszany widok

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Piła

Domyślnie Odp: Jakie Szkło do fotografowania Samochodów motoryzacji i Dzieci i nie tylko. Ogóln

Dziekuje za odpowiedzi. Poprostu czeka mnie dluga droga z poradnikami ksiazkami i pstrykaniem i samemu uczeniem i patrzec co mi brakuje. Problem jest w tym ze jak wroce z pracy jest juz ciemno a nie bede nad lozeczkiem dziecka rozswietlal lamp i jednak w pokoju jest ciemno, statyw i ustawiam iso 100 przyslona 1.8 i czas nawet 1/6 i nawet samowyzwalacz na 2 sekundy ale nie wychodzi mi to idealnie tym bardziej pytalem dlatego o obiektyw inny bo w malym pokoju z statywem i 50mm dla mnie nie jest latwo i chcialem poprostu porady czy inny obiektyw ulatwi mi troche prace zeby mozna bylo ladniej wykadrowac ujecie itd a podstwy w miare znam poprostu brak mi doswiadczenia itd a musze szybko ogarnac chociarz zdj dziecka bo szybko rosnie. A nie chce tez cale wieczory do nocy spedzac nad czytaniem poradnikow co i jak bo rozwod. A zdj maja byc ladne dla mnie w miare wygladajace a nie jakie teraz robie. Wiec ksiazka o kadrowaniu i cwiczyc cwiczyc i cwiczyc. A paru uzytkownikow musialo mnie zrownac z ziemia bo nowy uzytkownik i jeszcze uniosl glos a specjalnie wybralem takie zdjecia do pokazania w miare najgorsze zeby ktos mnie zrozumial i po krotce powiedzial co zle. wiec dzieki za sugestie Biore sie za kurs pierw poczytam pozniej bede probowal. Za bledy tez przepraszam ale w pracy na telefonie jest problem nie raz.

Uzależniony Awatar namoamo
    Miasto
    Wawa

Domyślnie Odp: Jakie Szkło do fotografowania Samochodów motoryzacji i Dzieci i nie tylko. Ogóln

Cytat Zamieszczone przez cybermysza Zobacz posta
    Problem jest w tym ze jak wroce z pracy jest juz ciemno a nie bede nad lozeczkiem dziecka rozswietlal lamp i jednak w pokoju jest ciemno
    Skoro nie będziesz świecił to weź urlop i zrób w dzień. Są tez weekendy. Nie kumam, Ty masz problem z chęciami a nie ze sprzętem, a w tym forum nie pomoże.

Początki nałogu Awatar maciek12ss

Cytat Zamieszczone przez cybermysza Zobacz posta
    Dziekuje za odpowiedzi. Poprostu czeka mnie dluga droga z poradnikami ksiazkami i pstrykaniem i samemu uczeniem i patrzec co mi brakuje. Problem jest w tym ze jak wroce z pracy jest juz ciemno a nie bede nad lozeczkiem dziecka rozswietlal lamp i jednak w pokoju jest ciemno, statyw i ustawiam iso 100 przyslona 1.8 i czas nawet 1/6 i nawet samowyzwalacz na 2 sekundy ale nie wychodzi mi to idealnie tym bardziej pytalem dlatego o obiektyw inny bo w malym pokoju z statywem i 50mm dla mnie nie jest latwo i chcialem poprostu porady czy inny obiektyw ulatwi mi troche prace zeby mozna bylo ladniej wykadrowac ujecie itd a podstwy w miare znam poprostu brak mi doswiadczenia itd a musze szybko ogarnac chociarz zdj dziecka bo szybko rosnie. A nie chce tez cale wieczory do nocy spedzac nad czytaniem poradnikow co i jak bo rozwod. A zdj maja byc ladne dla mnie w miare wygladajace a nie jakie teraz robie. Wiec ksiazka o kadrowaniu i cwiczyc cwiczyc i cwiczyc. A paru uzytkownikow musialo mnie zrownac z ziemia bo nowy uzytkownik i jeszcze uniosl glos a specjalnie wybralem takie zdjecia do pokazania w miare najgorsze zeby ktos mnie zrozumial i po krotce powiedzial co zle. wiec dzieki za sugestie Biore sie za kurs pierw poczytam pozniej bede probowal. Za bledy tez przepraszam ale w pracy na telefonie jest problem nie raz.
    Nie musisz przecież jechać na iso 100. Twoja puszka wydoli w miarę fajny obrazek nawet na iso 800. Jak robisz pryz świetle żarówkowym wieczorem to ustaw balans bieli w aparacie na światło żarówkowe. Chyba że robisz zdjęcia w raw i potem je edytujesz to możesz pominąć ustawianie w puszce balansu bieli. Nie wiem dokładnie ale podejrzewam że 7d ma regulacje balansu bieli w kelwinach . Możesz więc w takim razie precyzyjniej ustawić balans bieli, tak że by Ci się fotka podobała. Jak robisz zdjęcia ze statywu a dziecko śpi i masz stałe warunki świetlne ustaw aparat w M ustaw przysłonę f2.2 ( będzie ostrzej i większa głębia pomoże złapać ostrość nie tylko an oczach dziecka ale i na nosie i uszach ) Ustaw potem czas niech nawet 1/50 iso na początek 800 i sprawdź jasno ok ciemno dodaj iso za jasno zmniejsz iso. Z kadrowaniem sam za wiele nie pomogę bo też z tym walczę. Robię mnóstwo zdjęć i potem wybieram te które mi się podobają . Ale dzięki temu niektóre tematy już opanowałem i od razu wiem jak kadrować a nowości się uczę uczę się od 3 lat a to początek dopiero końca nie będzie nauki nigdy. Pozdro
    6D, C16-35L II, C50 1.8II, C85 1.8, S70-300 APO DG MACRO, 600D+kit, 2X YN568EXII, 3X YN622C, jupiter 21m (200mm f4), helios 44m-5(58mm f2)

Uprawnienia umieszczania postów