Hmm chyba niestety w tym roku odpadam. Termin niezbyt mi odpowiada, a i tegoroczny program jakoś mnie nie przekonuje. Po pierwszym zlocie bylem zachwycony (miejscem, organizacją, poziomem obsługi hotelowej, wykładami, zajęciami praktycznymi (zwłaszcza z niesamowitym Tomkiem Albinem)), po drugim zawiedziony, a widzę że trzeci jest w dwóch punktach powieleniem drugiego. Nie chcę ani obrażać ani krytykować nikogo (bo zaraz pewnie pojawią się komentarze w stylu "nie pasuje to nie jedź" albo "nie podoba się to sam zorganizuj lepiej") ale warsztaty z Pawłem Kleinem były ciekawe do momentu pracy z modelką. Tysiące kombinacji, 8 lamp i w sumie nie wiem jakie były tego rezultaty bo (przynajmniej ja a jeśli ktoś ma to chętnie zobaczę) nie widziałem efektów w postaci gotowych zdjęć. To samo tyczy się p. Sebastiana Małachowskiego. Zdjęcia panny młodej wykonywane na tle śmietnika / garażu i "obietnica" że super wyjdą i się o tym przekonamy. Jakoś nadal nie widziałem efektów tych zdjęć, a panowie bawili się w sesję dobre dwie godziny.
Dla mnie osobiście najciekawiej zapowiada się dzień drugi warsztatów - obróbka zdjęć. Aczkolwiek kiedy wchodzę na stronę p. Wojciecha Korsaka (lista jego osiągnięć jest przyznam imponująca) który ma te zajęcia prowadzić to ponownie nie obrażając nikogo (jest to moja subiektywna ocena) jego zdjęcia (a jest ich a stronie zaledwie kilkanaście) nie powalają - zrobienie fotki krajobrazu będąc na Zanzibarze raczej nie należy do trudnej sztuki a np zdjęcie http://www.photowork.pl/wp-content/g...sak.jpg100.jpg jest według mnie żenującej jakości no ale cóż o sztuce się nie dyskutuje - w końcu jednym z najdroższych obrazów świata jest o ile pamiętam Czarny kwadrat na białym tle autorstwa Kazimierza MalewiczaMimo wszystko życzę wszystkim udanego zlotu i może zobaczymy się na IV zlocie
Pozdrawiam serdecznie