Pokaż wyniki od 1 do 10 z 37

Wątek: Problem z ostrością w Canonie 18-135 IS + EOS 600D

Mieszany widok

Dopiero zaczyna

Domyślnie Odp: Problem z ostrością w Canonie 18-135 IS + EOS 600D

Cytat Zamieszczone przez Bangi Zobacz posta
    Trudno cokolwiek napisać.
    Zdjęcie z wodą - dziwne, ale zawsze może się takie zdarzyć.
    Ok, tylko niestety to zdarza się tak średnio raz na 20 zdjęć :/ Dodam że wcześniej dwa latam miałem CAnona 1100D i na 9000 zdjęć zdarzyło mi się takich może z 10 :/
    Zdjęcia "tablicy testowej" - tragedii nie ma, sztuczne światło, pasowałby powtórzyć w naturalnym.
    Powtórzę jak najbardziej w dziennym świetle ale dopiero w niedzielę

Zdjęcie ręcznika - to nieostre - wg mnie ono jest poruszone... mam nadzieję, że IS był wyłączony.
    Na 100% nie jest poruszone bo zrobiłem z 10 kolejnych zdjęć na przemian wizjer, LV i zawsze efekt taki że przez wizjer bardziej rozmyte, oczywiście IS wyłączony.

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Domyślnie Odp: Problem z ostrością w Canonie 18-135 IS + EOS 600D

Cytat Zamieszczone przez Frugo84 Zobacz posta
    Ok, tylko niestety to zdarza się tak średnio raz na 20 zdjęć :/ Dodam że wcześniej dwa latam miałem CAnona 1100D i na 9000 zdjęć zdarzyło mi się takich może z 10 :/
    Jedno nieostre zdjęcie na tysiac? 1100d z niedrogim zoomem? Takiego wyniku przy normalnym fotografowaniu różności nie osiagnie nawet doświadczony zawodowiec z 1dx i czerwonym paskiem.

Chyba jednak Twój problem wynika z braku doświadczenia w ocenie co jest możliwe. Ja bym na Twoim miejscu się zgodził na jedno nieostre zdjęcie na 20 przy takich motywach bo jak się ma trochę pecha (nie daj Boże), to może być gorzej i nawet czasem Żytnia nie pomoże.
    I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Uprawnienia umieszczania postów