Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 51

Wątek: Polskie realia

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubak82
    4) miasto - po 22 raczej nie ryzykuje, nawet w centrum:wink:
    Kiedyś kumpel namówił mnie na plener późnym wieczorem w centrum Warszawy. PKiN, Aleje, Centralny, praski brzeg Wisły. Dałem się skusić, ale pamiętam że to była niezła trauma, a na Pradze to już hardcore. Oczywiście pojechaliśmy samochodem, "z buta" w życiu bym się nie odważył. Przed wyjściem znacznie dłużej zastanawiałem się nad techniką walki przy użyciu statywu niż nad tym co będziemy focić
    Ostatnio edytowane przez MMM ; 14-04-2006 o 19:54

Bywalec Awatar SAM
    Miasto
    Kamionek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM
    Kiedyś kumpel namówił mnie na plener późnym wieczorem w centrum Warszawy. PKiN, Aleje, Centralny, praski brzeg Wisły. Dałem się skusić, ale pamiętam że to była niezła trauma, a na Pradze to już hardcore. Oczywiście pojechaliśmy samochodem, "z buta" w życiu bym się nie odważył. Przed wyjściem znacznie dłużej zastanawiałem się nad techniką walki przy użyciu statywu niż nad tym co będziemy focić
    Trauma ...
    Hardcore...
    To samochodem pancernym typu SKOT jeździliście ???

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM
    Przed wyjściem znacznie dłużej zastanawiałem się nad techniką walki przy użyciu statywu niż nad tym co będziemy focić
    wg. szkoly Chuck'a - najlepiej z polobrotu

swoja droga - focilem juz w roznych miejscach (wschodnie..bardzo wschodnie kraje ) i jakos tam czulem sie bezpiecznej niz w Polskich miastach..ale to subiektywne odczucie..moze dlatego, ze tam jeszcze wladza "za morde" lud trzyma;-) ..

Początki nałogu Awatar SimOn!
    Miasto
    3Miasto

Domyślnie

a ja powiem tak: MARUDY !!!
    poza tym stawiam browar temu ktory ubespieczy mi lusto z amatorskiej polki
    podpis...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

a gdzie to piwo serwujesz ??

marudy jak marudy - czasem warto pogadac o tych "gorszych stronach" naszego hobby..nikt tu nie siedzi w domu bo aparaty sa od robienia zdjec a wymienic sie opiniami po prostu czasem warto:-D

co do ubezpieczenia - skoro mozesz sobie uzbezpieczyc pasieke czy drob (dane ze stronu PZU ) to mysle ze i aparat tez:-D ..zreszta tu jest link http://www.pzu.pl/?nodeid=150&group_...6&show=details ..tu akurat trzeba miec zarejestrowana dzialalnosc gospodarcza ale mysle ze ubezpieczenia czysto indywidualne tez sa tylko trzeba poszukac:-D

Początki nałogu Awatar SimOn!
    Miasto
    3Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubak82
    ... to mysle ze i aparat tez:-D ..zreszta tu jest link http://www.pzu.pl/?nodeid=150&group_...6&show=details ..tu akurat trzeba miec zarejestrowana dzialalnosc gospodarcza ale mysle ze ubezpieczenia czysto indywidualne tez sa tylko trzeba poszukac:-D
    No i tu jest przyslowiowy pies pogrzebany... na osobe prywatna nie da rady... z tego co mi wiadomo
    podpis...

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Grudziądz

Domyślnie

Witam Wszystkich .
    Po przeczytaniu dyskusji jesteśmy w punkcie wyjścia. Skłonny jestem postawić nie tylko piwo osobie, która wskaże mi możliwość ubezpieczenia sprzętu foto przez osobę fizyczną.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

http://gielda.onet.pl/1,12,6,94947,3...9,0,forum.html

to jest pierwszy link, gdzie w odpowiedzi ktos pisze, ze jest taka opcja i podaje nr. telefonu (pewno jakis agent(ka) ubezpieczeniowa:-D )

http://forum.hotele.pl/ubezpieczenie...go-vt13614.htm

tu kolejny link a odpowiedz na posta jest dla nas interesujaca..idac dalej tym sladem zerknalem na strone Ergo Hesti i znalazlem takie cus - http://www.hestia.pl/sigeh/servlet/w...D=1478&PR=3022 ..

nie wiem ile to to kosztuje ale postaram sie dowiedziec po swietach i jak cos to oczywiscie dopisze do watku ..pewno tanie to nie bedzie ale za to wszystko ubezpieczone jest w jednym pakiecie i to na OSOBE FIZYCZNA

Cytat Zamieszczone przez anwa
    Skłonny jestem postawić nie tylko piwo osobie, która wskaże mi możliwość ubezpieczenia sprzętu foto przez osobę fizyczną.
    piwo wystarczy

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Grudziądz

Domyślnie

Jestem naprawdę zobowiązany, powiadomię forum czy coś z tego "wyszło" . Szkoda, że z Katowic troche daleko ale ..........? pzdr

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Tak sobie czytam ten wątek i dochodzę do wniosku- jak dobrze mieć analoga, który jest warty mniej niż 300 zł, nie licząc obiektywów. Kiedyś miałem taką ciekawą atrakcję, fotografuję sobie obiekty (godzina 23, sam, średnio uczęszczane miejsce) i podchodzi do mnie kilka osób w wieku ok. 20 lat. Rzucają tekst: "Co, zdjęcia sie robi w nocy, tak? A co to za aparacik? Pokażesz?" To ja mówię całkiem spokojnie: "Eee, to taki stary aparat na film..." nawet nie dokończyłem a oni: "Na film... eee to nara". Fajnie, co nie? Zresztą, jakby komuś naprawdę spodobał się mój sprzęt (Canon Eos 300) to w domu posiadam jeszcze leciwą Zorkę, od biedy też by wystarczyła

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów