Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 51

Wątek: Polskie realia

Bywalec Awatar SenK
    Miasto
    Oświęcim / Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rene
    Witam
    ...z naprawdę kupą poważnego sprzętu (np 1d mkII + 1d mkII N, canon 400 mm 4L, 200 mm 1.8 L, 70-200 2.8L, konwetery, patopy, karty... = cała wielka torba sprzętu), nie afiszując się tym specjalnie (aczkolwiek zielona kurtka z wielkim napisem FUJIFILM może coś sugeropać)
    Pozdrawiam!
    Tak sie zastanawiam czemu nie kurtka canona

Ja chodze na codzień ze sprzetem zapakowanym w Compu Treker AW, nie afiszując się.. ludzie generalnie myslą, że to jakiś tornister i nie przykładają uwagi do tego.. nie miałem jeszcze problemów. Chociaż zawsze zakładam, że coś może sie stać i wole być ostrozny i nie napotykać grupek łysych panów

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez FOTOGRAF
    no i to potwierdza jakosc L-ek, chyba tam jej sie nic nie stalo
    Powiem szczerze ze nie balbym sie swoimi kremowymi Lkami komus przywalic (zreszta pisalem juz ze 70-200 przezyla bez problemu upadek z 60cm, komus tam na pl.rec.foto rowniez Lka przezyla kopniecie przez konia).
    Jesli to na pewno byla biala a nie kremowa Lka to mogl byc 70-200 f4L

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Witam (moj 1wszypost - eos 350D KIT). Wlasnie zakupilem 350D KITa (tylko tyle ze mieszkam i pracuje w Londynie). Osobiscie nie boje sie chodzic z tym po miescie poniewaz ogrom ludzi ma SLRy. Kupilem aparat za 470funciakow nowke + 3letni Cover plan za dodatkowe 65 funtow no i przez 3 lata mam sprzet wolny od servisu - jak mi sie spodoba to moge go upuscie i rozbic w przeciagu 3 lat i sewis pokrywa wszystko - jak nie naprawia to wymienia na nowy - dlatego moim zdaniem warto zainwestowac troszeczke i spac spokojnie - 2 sprawa to ubezpieczenie - jesli wydales kase swojego zycia na aparat to zainwestuj w ubezpieczenie - jesli zarabiasz i po jakims czasie cie sie zwroci to za pieniadze z ubezpieczenia kup sobie dodatkowy obiektyw. Tak jak forumowicze powyzej - ciemnymi uliczkami po nocach topewnie sie nie "szlajasz" a tym bardziej z sprzetem troche wartym. a mam 2 opcje - mam jeszcze nalutkiego coolpix'a 3200 i jak z zonka gdzies idziemy gdzie wiemy ze nie postrzelamy fotek - albo torba za duza - to to malenstwo zawsze sie w kobieca torebke zmiesci.

Coś już napisał Awatar P_i_t_t

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mor_feusz
    ... tylko tyle ze mieszkam i pracuje w Londynie ...
    No i tu się kończy związek z polskimi realiami :wink: - zarówno w kwestii kultury i bezpieczeństwa jak również bezproblemowego ubezpieczenia sprzętu (i nie piszę tu o takim trzymanym w domu :razz: ).

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Wlasnie to mi sie podoba (aparat kosztowal 491 fuciakow - na tyle liczylem) poszedlem do sklepu powiedzialem ze chce dodatkowey cover plan doliczyli mi 65 funtow (tyle kosztuje dla aparatow do 700Ł powyzej 70Ł niezaleznie od producenta). Dodatkowo dostalem UV filter + kupowalem odrazu torbe (tak zeby mi sie w niedlugiej przyszlosci dodatkowy obiektyw zmiescil) no i gosciu powiedzial ze mi da upuscik - ale nie moze odjac z torby to mi odjal z aparatu gdzie cena wyniasla 465,50. SLRy nie robia wrazenia na ulicach - ogrom osob ma cyfraki, hybrydy, slry - nikogo w oczy to nie razi. Masz racje tutaj Polskie realia sie koncza - niestety [Aha - rozszerzenie gwarancji dziala na cala europe co moim zdaniem jest gicio]
    Ostatnio edytowane przez mor_feusz ; 07-04-2006 o 18:22

Uzależniony Awatar FOTOGRAF
    Miasto
    Holandia, Polska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mor_feusz
    SLRy nie robia wrazenia na ulicach - ogrom osob ma cyfraki, hybrydy, slry - nikogo w oczy to nie razi.
    to tak jak w wiekszosci unijnych karajach.
    Nikon Lowepro Zeiss Tamron Sigma Sony VAIO Manfrotto i duzo innych dupereli
    Canon? moze niedlugo!

Uzależniony Awatar nastier
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez FOTOGRAF
    to tak jak w wiekszosci unijnych karajach.
    Slowacja, Estonia, Litwa i takie tam...
    na nic sprzętu kupa, gdy fotograf ****.

fotoblog

Uzależniony Awatar FOTOGRAF
    Miasto
    Holandia, Polska

Domyślnie

chodzilo mi bardziej o niemcy, holandia, francja i takie tam...
    Nikon Lowepro Zeiss Tamron Sigma Sony VAIO Manfrotto i duzo innych dupereli
    Canon? moze niedlugo!

Początki nałogu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

To nie jest tak do konca ze w Londynie czy np Chicago jest bezpieczniej bo ogrom ludzi ma SLRy. Jesli chodzisz po normalnych ulicach tzn nie gdzies po ciemnych zaulkach to i w Polsce nie jest zle. A wybiez sie np w Chicago do murzynskiej dzielnicy(nie jestem rasista ale takie sa realia) to pol godziny daje nie dluzej i bedzie po calym sprzecie.

Uzależniony Awatar nastier
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

dodac mozna to,ze znow uwazamy siebie (jako narod, kraj) za najgorsze zlo na swiecie, a robimy to zupelnie niepotrzebnie
    na nic sprzętu kupa, gdy fotograf ****.

fotoblog

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów