Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 51

Wątek: Polskie realia

Uzależniony Awatar nastier
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

samochod moze pomoc w ucieczce, z aparatem jest odwrotnie
    na nic sprzętu kupa, gdy fotograf ****.

fotoblog

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Samochod troche trudniej opchnac.
    ...

Początki nałogu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuchateK
    A tam trudniej zanim byś zgłosił na policje a oni wypisali protokol to dawno sprzedaliby go na czesci heheh Ja tam nie zakladam ze mnie ktos okradnie :]

Uzależniony Awatar bundy
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuchateK
    W postaci części zamiennych bardzo prosto. Rozmawiałem kiedyś z moim mechanikiem i powiedział, że są dwie kategorie aut dla złodzieja: 1)auta popularne, niska klasa średnia i to idzie na części, 2)auta wysokiej klasy - kradzione pod konkretne zamówienie :-))

A wracając nieco do tematu, to ja nigdy nie miałem jakiegoś szczególnego oporu przed chodzeniem ze sprzętem w różnych dziwnych miejscach. Ale fakt jest faktem, że są przypadki bezczelnych napaści i zaboru mienia :-) Mój brat był w Kraku świadkiem takej sceny: koleś foci Canonem z białą rurką coś na rynku, podbiega młody bandito i próbuje mu wyrwać aparat i torbę (jaki pazerny!), w odpowiedzi dostaj w pysk białą rurką z literą L (nie wiem czy przez przypadek czy też specjalnie...) i ucieka zalany krwią :-)) Autentyczna historia!
    Ostatnio edytowane przez bundy ; 06-04-2006 o 17:50
    1, czarne i białe szkiełka + worek gratów... ale chyba i tak nie umiem robić zdjęć...

Uzależniony Awatar FOTOGRAF
    Miasto
    Holandia, Polska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bonku5
    Ja tam nie zakladam ze mnie ktos okradnie :]
    a jak ukradnie to bylo, minelo i zyje sie dalej zbierajac na nowy sprzet:wink:

Cytat Zamieszczone przez bundy
    Mój brat był w Kraku świadkiem takej sceny: koleś foci Canonem z białą rurką coś na rynku, podbiega młody banito i próbuje mu wyrwać aparat i torbę (jaki pazerny!), w odpowiedzi dostaj w pysk białą rurką z literą L (nie wiem czy przez przypadek czy też specjalnie...) i ucieka zalany krwią ) Autentyczna historia!
    no i to potwierdza jakosc L-ek, chyba tam jej sie nic nie stalo
    Nikon Lowepro Zeiss Tamron Sigma Sony VAIO Manfrotto i duzo innych dupereli
    Canon? moze niedlugo!

Uzależniony Awatar Raff
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

A tam trudniej zanim byś zgłosił na policje a oni wypisali protokol to dawno sprzedaliby go na czesci heheh Ja tam nie zakladam ze mnie ktos okradnie :]
    Jakaż sprzeczność! Rysujesz ponury scenariusz rzeczywisty (mogący się ziścić nie tylko Polsce, choć sporo tu złódziejstwa - osobiście straciłem samochód i portfel), a potem beztrosko zakładasz, że rzeczywistość Cię nie dotyczy. Strasznie głupie uczucie jak człowieka okradną Warto nie dawać okazji i w miarę możliwości i potrzeby ubezpieczać.

Początki nałogu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Raff
    Jakaż sprzeczność! Rysujesz ponury scenariusz rzeczywisty (mogący się ziścić nie tylko Polsce, choć sporo tu złódziejstwa - osobiście straciłem samochód i portfel), a potem beztrosko zakładasz, że rzeczywistość Cię nie dotyczy. Strasznie głupie uczucie jak człowieka okradną Warto nie dawać okazji i w miarę możliwości i potrzeby ubezpieczać.

Nie powiem kiedys stracilem portfel ze wszystkimi dokumentami nawet nie wiedzac kiedy (ubezpieczanie sprzetu tez dobra rzecz) ale zeby bac sie z nim chodzic po miescie to chyba przesada. Najlepiej do sejfu zamknac. Oczywiecie nie mowie tez zeby poazywac calemu swiatu.

Uzależniony Awatar Raff
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Najlepiej do sejfu zamknac. Oczywiecie nie mowie tez zeby poazywac calemu swiatu.
    Nie chodzi o to, żeby w sejfie trzymać aparat czy też własne body Ale nie warto zakładać, że mnie się nic złego nie przydarzy. Bo potem płacz i zgrzytanie zębów. Cóż, życie...

Uzależniony Awatar nastier
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez FOTOGRAF
    a jak ukradnie to bylo, minelo i zyje sie dalej zbierajac na nowy sprzet:wink:
    ciekawe czy w przypadku utraty jedynki bys taki madry byl..
    na nic sprzętu kupa, gdy fotograf ****.

fotoblog

Uzależniony Awatar -=Festyk=-
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Mnie jak narazie (i oby to się nie zmieniło!) nigdy,nikt nie okradł ani nie napadł.Nie wiem czy poprostu mam szczęście czy nie wyglądam na takiego co go się opłaca napaść Fakt,faktem jestem dosyć ostrożny.
    D300s,Nikkor 18-55mm f:3,5-5,6,Tamron 55-200mm f:4,0-5,6,Jupiter 37A 135mm f:3,5,SB-800,Fancier WB1626
    plfoto||Galeria

Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów