Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 42

Wątek: Czy warto jeszcze 7d?

Domyślnie Odp: Czy warto jeszcze 7d?

Mogę sprzedać 7D z przebiegiem <60 000 (około 59 000 i cały czas pracuje) + grip Hahnel + 2 akumulatory Phottix + 1 aku. oryginał + karta CF Sandisk 4GB + dodatkowy pasek + to co daje producent (pudełko, ładowarka, instrukcja PL, pasek, CD itd).
    Cena 2 300zł.
    C eos 6D | T 24-70/2,8 VC USD; C 70-200/2,8 L USM; C TCx1,4II | YN-568EX
    www.cobalt.fr.pl

Dopiero zaczyna

Dzięki za ofertę, ale takie rzeczy to raczej na priv

Wysłane za pomocą Tapatalk

Coś już napisał
    Miasto
    Gdynia

A ja właśnie używam 7D z T150-600 - i jestem zadowolony. Autofokus łapie szybko i sprawnie, nic nie musiałem kalibrować, czy ustawiać. Zestaw ma swoją wagę, ale dla mnie to zaleta. Czasami podeprę monopodem.

Uzależniony Awatar RTSiak

Cytat Zamieszczone przez Spajd Zobacz posta
    Hm...właśnie wszedłem na Allegro i wychodzi mi, ze to dołożenie to jest cena x2, a 6D jest oczywiście FF, ale wizjer, szybkość, bufor ma gorsze, czyli to czemu wole 7D od 70D, i w przyrodzie gdzie zawsze jest sie za daleko, nie wyobrażam sobie pracy tylko na FF, z chęcią cos z FF jako drugie pózniej
    wg mnie to złe podejście ale o tym chyba trzeba się przekonać na własnej skórze, osobiście wole mocniejszy crop z 6d niż sporo mniejszy z 7d, tym bardziej na wysokim ISO (1600 i w gore), 2 sprawa nowe 7d to 3600 a uzywane 6d z gw to +/- 1000zl wiecej

Cytat Zamieszczone przez koraf Zobacz posta
    6d ma gorszy AF od 7d i to jest fakt
    tu też mam zupełnie inne odczucia, w 6d wciskam i w 99% jest ostro w celu, w 7d było dla mnie dużo mniej pewnie

Dopiero zaczyna Awatar teston

Cytat Zamieszczone przez Spajd Zobacz posta
    To pytanie ile warto dać za używkę w dobrym stanie z małym przebiegiem?
    Ostatnio na alledrogo był 7d z przebiegiem 4500 za 2250, poszedł w ciągu kilku godzin. Z tego co widzę, to na puszkę w dobrym stanie trzeba przeznaczyć jakieś 2100-2300.

Bywalec

Moje odczucia co do AF w 7D i 6D są takie że one shot jest lepszy (celniejszy i bardziej powtarzalny) w 6D. Za to Servo jest wyraźnie lepsze w 7D. 6D jak zgubi cel to sporo zdjęć w serii upływa zanim się odnajdzie, o ile mu się to uda do zapchania bufora (obserwacje z focenia myśliwców ze 100-400). Jakość obrazu nawet na iso 100 wciąga nosem tą z 7D. Na moje oko nawet bardzo mocny 60-70% crop daje lepszą jakość niż goły 7D.
    Ostatnio edytowane przez winiarro ; 09-05-2015 o 12:11
    R5 | Irix 15/2.4 | RF 14-35/4 L IS | RF 35/1.8 IS | RF 50/1.8 | C 85/1.8 | C 135/2 L | RF 70-200/4 L IS | RF 100-500/4.5-7.1 L IS | 430exIII
    https://500px.com/pwiniars/galleries

Cytat Zamieszczone przez winiarro Zobacz posta
    Moje odczucia co do AF w 7D i 6D są takie że one shot jest lepszy (celniejszy i bardziej powtarzalny) w 6D. Za to Servo jest wyraźnie lepsze w 7D. 6D jak zgubi cel to sporo zdjęć w serii upływa zanim się odnajdzie, o ile mu się to uda do zapchania bufora (obserwacje z focenia myśliwców ze 100-400). Jakość obrazu nawet na iso 100 wciąga nosem tą z 7D. Na moje oko nawet bardzo mocny 60-70% crop daje lepszą jakość niż goły 7D.
    A 1DX wciąga nosem wszystko co Canon wyprodukował do tej pory .
    C eos 6D | T 24-70/2,8 VC USD; C 70-200/2,8 L USM; C TCx1,4II | YN-568EX
    www.cobalt.fr.pl

Pełne uzależnienie Awatar koraf
    Miasto
    Legnica

Cytat Zamieszczone przez RTSiak Zobacz posta
    tu też mam zupełnie inne odczucia, w 6d wciskam i w 99% jest ostro w celu, w 7d było dla mnie dużo mniej pewnie
    Dla mnie również one shot na centralnym w 6d jest bardzo pewne, nawet w trudnych warunkach oświetlenia. 7d również nie było złe, i zgodzę się tu z winiarro, ale to zależy jeszcze z jakim szkłem, ja używałem 7d głównie z 300/2.8 LIS i na prawdę nie narzekałem, podobnie z 70-200/2.8 LIS. W pozostałych trybach AF, a szczególnie all servo 7d rozkłada bezdyskusyjnie 6d. Generalnie dla mnie 7d ma lepszy AF (w tym hot spot) od 6d.

Dopiero zaczyna Awatar teston

Koledzy, kolejne pytanie. Jak już wspomniałem - niebawem zamierzam kupić używanego 7D, kiedy przeglądam aukcje na allegro w opisach są wzmianki typu: nigdy nie używany do filmowania, albo używany głównie do filmowania. Jak to się ma do stanu aparatu i zużycia migawki: lepiej, że nim nie filmowano, czy odwrotnie ?

Dopiero zaczyna

Zdecydowanie lepiej gdy nie filmowano, ale tego się nie da zweryfikować, bo nie ma na to licznika. Niestety 7D często był kupowany do filmowania właśnie. Czyli aukcje w stylu 7D z przebiegiem 10tys klatek to często są aukcje z aparatami po filmowaniu. Jak już są w naprawdę niezłym stanie to ludzie krzyczą za niego prawie 3 tys. A prawie za tyle można go kupić ze sklepu w Niemczech nowego z europejską gwarancją.

Wysłane za pomocą Tapatalk

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów