Pokaż wyniki od 1 do 10 z 25

Wątek: Dwie lampy: Canon 580EXII i YN600EX-RT oraz jakis wyzwalacz

Mieszany widok

Question Odp: Dwie lampy: Canon 580EXII i YN600EX-RT oraz jakis wyzwalacz

Cytat Zamieszczone przez pawela77 Zobacz posta
    Dzisiaj otrzymalem YNE3-RX prosto z chin. Jestem wlasnie po krotkich testach i rzeczywiscie spisuje sie bardzo dobrze. Wszystko latwo i szybko sterowane z poziomu YN-E3-RT. Na szybko nie widze zbyt duzej roznicy w temperaturze barwowej pomiedzy canonem a yongnuo, ale dopiero na weekendzie bede mial wiecej czasu zeby to dokladniej sprawdzic
    I jakie wnioski po testach? Czy faktycznie inna temperatura powoduje jakieś zauważalne różnice, które przeszkadzają i trzeba je korygować? Też mam C580EXII i aktualnie zastanawiam się nad zakupem YN600EX-RT lub sprzedażą tej pierwszej i zakupem 2 YN600EX-RT. Będę wdzięczny za informację jak to wygląda z Twojej perspektywy.
    Ostatnio edytowane przez fristajlor ; 13-04-2015 o 14:16

Dopiero zaczyna
    Miasto
    New York

Domyślnie Odp: Dwie lampy: Canon 580EXII i YN600EX-RT oraz jakis wyzwalacz

Cytat Zamieszczone przez fristajlor Zobacz posta
    I jakie wnioski po testach? Czy faktycznie inna temperatura powoduje jakieś zauważalne różnice, które przeszkadzają i trzeba je korygować? Też mam C580EXII i aktualnie zastanawiam się nad zakupem YN600EX-RT lub sprzedażą tej pierwszej i zakupem 2 YN600EX-RT. Będę wdzięczny za informację jak to wygląda z Twojej perspektywy.
    Lampa Yongnuo jest delikatnie chlodniejsza. Zdjecie Passport Color Checker'a oswietlone dwoma wymienionymi lampami pokazalo mi roznice ok 300K. Takze zdjecie bialej powierzechni oswietlone jednoczesnie tymi lampami w rogach wskazywalo mi to. Nie wiem na ile mam dobrze samodzielnie skalibrowany monitor Eizo S2243W ale widac po stronie YN male ochlodzenie tonacji. Tak jak pisalem wczesniej w przypadku fotografowania tortow nie jest to jakis wielki problem. Ja po prostu od razu kupilem dwie YN, a stara C580EXII uzywam czasami do oswietlenia tla, albo doswietlania z tylu. Nie robie zdjec typowo portretowych w przypadku ktorych byc moze mozna by bylo dostrzec jakies roznice w odcieniach skory po obu stronach policzkow. Tak samo w przypadku reportazu slubnego moze sie okazac ze te lampy czasami sie zbyt wolno laduja. Nie wiem do jakiego zastosowania chcesz je przeznaczyc dlatego jesli napiszesz cos wiecej to moze bede w stanie cos wiecej doradzic.

Uprawnienia umieszczania postów