Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 25

Wątek: Dwie lampy: Canon 580EXII i YN600EX-RT oraz jakis wyzwalacz

Coś już napisał

Domyślnie Odp: Dwie lampy: Canon 580EXII i YN600EX-RT oraz jakis wyzwalacz

Mam głupie pytanie, czy posiadając YN600EX-RT na body można wyzwolić inną lampę podłączoną przez YN-622C ?

Chciałbym uniknąć podłączenia jakiegoś wyzwalacza z lampą na body, jeżeli powyższa opcja działa, to czy zadziała również z Canonową 600 EX-RT?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    śląskie (górnośląskie)

Na to pytanie nie odpowiem, ale być może przed sezonem będą odbiorniki do innych lamp zgodne z nadajnikiem z 600ex-rt, wtedy odpadnie problem dodatkowego systemu radiowego

Pełne uzależnienie

Sama lampa YN600EX-RT nie wystraczy zeby wyzwolic YN622C. Mozesz zalozyc na parat YN622C i na to YN600EX-RT. albo poczekac na wyzwalacz o ktorym tu juz wspominano

Pełne uzależnienie
    Miasto
    śląskie (górnośląskie)

Cytat Zamieszczone przez pawela77 Zobacz posta
    Dzieki za info. Mysle ze skusze sie na YN600EX-RT z transmitterem YN-E3-RT a na 580 dokupie ten trigger jak bedzie dostepny.
    Odbiorniki są już dostępne na ebayu ("YNE3-RX", około 50$ z darmową wysyłką) i na aliexpress
    Ostatnio edytowane przez r_m ; 16-03-2015 o 12:16

Dopiero zaczyna
    Miasto
    New York

Cytat Zamieszczone przez r_m Zobacz posta
    Odbiorniki są już dostępne na ebayu ("YNE3-RX", około 50$ z darmową wysyłką) i na aliexpress
    Dzisiaj otrzymalem YNE3-RX prosto z chin. Jestem wlasnie po krotkich testach i rzeczywiscie spisuje sie bardzo dobrze. Wszystko latwo i szybko sterowane z poziomu YN-E3-RT. Na szybko nie widze zbyt duzej roznicy w temperaturze barwowej pomiedzy canonem a yongnuo, ale dopiero na weekendzie bede mial wiecej czasu zeby to dokladniej sprawdzic

Question Odp: Dwie lampy: Canon 580EXII i YN600EX-RT oraz jakis wyzwalacz

Cytat Zamieszczone przez pawela77 Zobacz posta
    Dzisiaj otrzymalem YNE3-RX prosto z chin. Jestem wlasnie po krotkich testach i rzeczywiscie spisuje sie bardzo dobrze. Wszystko latwo i szybko sterowane z poziomu YN-E3-RT. Na szybko nie widze zbyt duzej roznicy w temperaturze barwowej pomiedzy canonem a yongnuo, ale dopiero na weekendzie bede mial wiecej czasu zeby to dokladniej sprawdzic
    I jakie wnioski po testach? Czy faktycznie inna temperatura powoduje jakieś zauważalne różnice, które przeszkadzają i trzeba je korygować? Też mam C580EXII i aktualnie zastanawiam się nad zakupem YN600EX-RT lub sprzedażą tej pierwszej i zakupem 2 YN600EX-RT. Będę wdzięczny za informację jak to wygląda z Twojej perspektywy.
    Ostatnio edytowane przez fristajlor ; 13-04-2015 o 14:16

Dopiero zaczyna
    Miasto
    New York

Cytat Zamieszczone przez fristajlor Zobacz posta
    I jakie wnioski po testach? Czy faktycznie inna temperatura powoduje jakieś zauważalne różnice, które przeszkadzają i trzeba je korygować? Też mam C580EXII i aktualnie zastanawiam się nad zakupem YN600EX-RT lub sprzedażą tej pierwszej i zakupem 2 YN600EX-RT. Będę wdzięczny za informację jak to wygląda z Twojej perspektywy.
    Lampa Yongnuo jest delikatnie chlodniejsza. Zdjecie Passport Color Checker'a oswietlone dwoma wymienionymi lampami pokazalo mi roznice ok 300K. Takze zdjecie bialej powierzechni oswietlone jednoczesnie tymi lampami w rogach wskazywalo mi to. Nie wiem na ile mam dobrze samodzielnie skalibrowany monitor Eizo S2243W ale widac po stronie YN male ochlodzenie tonacji. Tak jak pisalem wczesniej w przypadku fotografowania tortow nie jest to jakis wielki problem. Ja po prostu od razu kupilem dwie YN, a stara C580EXII uzywam czasami do oswietlenia tla, albo doswietlania z tylu. Nie robie zdjec typowo portretowych w przypadku ktorych byc moze mozna by bylo dostrzec jakies roznice w odcieniach skory po obu stronach policzkow. Tak samo w przypadku reportazu slubnego moze sie okazac ze te lampy czasami sie zbyt wolno laduja. Nie wiem do jakiego zastosowania chcesz je przeznaczyc dlatego jesli napiszesz cos wiecej to moze bede w stanie cos wiecej doradzic.

Chcę zakupić lampę yn600ex i Kontroler odbiornik radiowy YONGNUO YNE3-RX odbiornik ST-E3-RT YN-E3-RT żeby używać tego razem z systemem który posiadam czyli lampy 580exII i yn568II i wyzwalacze yn622c. Wszystko do tej pory działa ok oprócz tego że pracując na dwóch body w układnie body nadajnik lampa plus lampy w tle,robiąc zdjęcia jednym aparatem wyzwala się również lampa na drugim aparacie. Pytanie czy jeżeli z jednego aparatu z yn600ex będę błyskać do odbiornika na którym zamontowany jest nadajnik yn622cz lampą i przekazuje sygnał dalej do pozostałych nadajników z lampami rozwiążę problem z lampą na drugim body? Próbował ktoś łączyć te dwa systemy w taki sposób?

Dołącze się do tematu gdyż są dwie lampy które mnie interesują
    Czy są użytkownicy lampy yn 600ex RT mający również albo mający wcześniej canon 580 ex2
    Chciałbym zapytać o wspomaganie AF z lampy czy YN owy posiada jak się sprawuje w boju czy warto zamieniać c580ex2 na YN600??
    Pkt 8 regulaminu forum

Podepnę się pod temat bo nabrałem wątpliwości.
    Jeśli na aparacie będe miał YN622C i dalej na statywie kolejny YN622C i na nim dopiero YN600EX-RT to czy taki zestaw błyśnie ?

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów