Twoje słowa...
Ja potrafie zrozumieć że można nie wiedzieć co to ISO, ba obiektyw , nie mowiąc o inncyh rzeczach, ale na prawdę , mając dostęp do serwisów typu opineo czy temu podobnych gdzie mozemy przeczytac co piszą uzytkownicy o sklepie, juz nawet wchodząc na allegro takie sklepy sie wystawiaja i mamy masę komentarzy z których wyciagniecie wniosków zależy tylko od nas. Nawet głupie wybranie się do sklepu i rozmowa ze sprzedawcą może dać nam do myślenia w jaki sposób sklep prowadzi interesy, można nie tylko zapytać o kwestie cenowe czy dostępność akcesoriów ale i też o system gwarancyjny itp rzeczy. Naprawdę wszystko zależy od własnej inicjatywy, której koleżance jak widać brakuje, czego własnie potrzeba moim zdaniem nie tylko w fotografii ale w kazdym hobby. Nie chce oceniać ani wrzucać kogoś do worka (chociaż koleżanka już sama siebie zakwalifikowała w jakis sposób, na co ja kompletnie nie miałem wpływu) ale trochę powagi, bo jeżeli nie masz lat 15 to nie rozumiem tutaj czegoś. Pozostawiasz wybór sklepu ludziom ktorych nie znasz, a ufasz bo są na forum? co jezeli ktos pisze tutaj komentarze pozytywne bądz negatywne dla danego sklepu za pieniądze? przeciez to dość powszechna rzecz, co jezeli ktos jest sprzedawca z jednego ze sklepów i będzie cie namawiac do wybrania wlasnie tego bo moze ma prowizje od sprzedaży a później po zakupie okaze sie ze sklep nie jesttaki złoty jak wyglądał...?
Powtórze to co napisałem w pierwszym poście i uważam że jest najlepszą radą. "...udaj się do pobliskiego sklepu w swoim mieście i tam go kup, nic nie da ci większej gwarancji jak pójscie do sklepu , poproszenie o aparat i zaplacenie za niego gotówką. Internet to kopalnia wiedzy
https://www.google.co.uk/webhp?sourc...%20krak%C3%B3w
sprawdz tutaj, porównaj ceny i zobcz ktory ze sklepów oferuje odbior osobisty, następnie udaj się tam i przywieź do domu nową puszeczkę "
przestań juz tutaj zgrywać ofiarę że niedobry uzytkownik nie napisał tobie gdzie ma isc tylko polecił użyć tej części ciała której uzywa większość ludzi takim wypadku.