Cytat Zamieszczone przez blvckdeer Zobacz posta
bardzo mi przykro, że ciągle istnieją tacy tępi ludzie jak JAa.
Twoje słowa...

Ja potrafie zrozumieć że można nie wiedzieć co to ISO, ba obiektyw , nie mowiąc o inncyh rzeczach, ale na prawdę , mając dostęp do serwisów typu opineo czy temu podobnych gdzie mozemy przeczytac co piszą uzytkownicy o sklepie, juz nawet wchodząc na allegro takie sklepy sie wystawiaja i mamy masę komentarzy z których wyciagniecie wniosków zależy tylko od nas. Nawet głupie wybranie się do sklepu i rozmowa ze sprzedawcą może dać nam do myślenia w jaki sposób sklep prowadzi interesy, można nie tylko zapytać o kwestie cenowe czy dostępność akcesoriów ale i też o system gwarancyjny itp rzeczy. Naprawdę wszystko zależy od własnej inicjatywy, której koleżance jak widać brakuje, czego własnie potrzeba moim zdaniem nie tylko w fotografii ale w kazdym hobby. Nie chce oceniać ani wrzucać kogoś do worka (chociaż koleżanka już sama siebie zakwalifikowała w jakis sposób, na co ja kompletnie nie miałem wpływu) ale trochę powagi, bo jeżeli nie masz lat 15 to nie rozumiem tutaj czegoś. Pozostawiasz wybór sklepu ludziom ktorych nie znasz, a ufasz bo są na forum? co jezeli ktos pisze tutaj komentarze pozytywne bądz negatywne dla danego sklepu za pieniądze? przeciez to dość powszechna rzecz, co jezeli ktos jest sprzedawca z jednego ze sklepów i będzie cie namawiac do wybrania wlasnie tego bo moze ma prowizje od sprzedaży a później po zakupie okaze sie ze sklep nie jesttaki złoty jak wyglądał...?

Powtórze to co napisałem w pierwszym poście i uważam że jest najlepszą radą. "...udaj się do pobliskiego sklepu w swoim mieście i tam go kup, nic nie da ci większej gwarancji jak pójscie do sklepu , poproszenie o aparat i zaplacenie za niego gotówką. Internet to kopalnia wiedzy
https://www.google.co.uk/webhp?sourc...%20krak%C3%B3w
sprawdz tutaj, porównaj ceny i zobcz ktory ze sklepów oferuje odbior osobisty, następnie udaj się tam i przywieź do domu nową puszeczkę "

przestań juz tutaj zgrywać ofiarę że niedobry uzytkownik nie napisał tobie gdzie ma isc tylko polecił użyć tej części ciała której uzywa większość ludzi takim wypadku.