Jak w temacie
W co się lepiej Waszym eksperckim zdaniem zaopatrzyć?
W D60 (przebieg około 10.000) czy w 300D z ekspozycji sklepowej?
Dzięki za krótkie acz treściwe wypowiedzi.
Pozdrawiam
Jak w temacie
W co się lepiej Waszym eksperckim zdaniem zaopatrzyć?
W D60 (przebieg około 10.000) czy w 300D z ekspozycji sklepowej?
Dzięki za krótkie acz treściwe wypowiedzi.
Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez Bhoys ; 05-04-2006 o 00:55
Moim zdaniem 300D, tym bardziej że D60 z racji swojego "wieku" może mieć dużo większy przebieg.
Canon
Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...
Bierz 300d jeśli jest w dobrym stanie (z ekspozycjami różnie bywa).
Jeśli nie przeszkadzają Ci pewne ograniczenia w stosunku do D60, bierz 300d. Jeśli jednak irytuje Cię budowa 300d i wolisz coś stabilnego i solidniej wykonanego - doradzam D60.
Poza tym - to nie jest aż tak stara konstrukcja... i jeśli trafiła na dobrego właściciela, może faktycznie mieć mały przebieg. Nie każdy kto kupuje dSLRa, robi po 5 tyś fot miesięcznie![]()
Jeśli chodzi o funkcjonalność lub gdyby oba aparaty były nowe, to zdecydowanie D60.Zamieszczone przez Bhoys
Zaś w Twoim przypadku najlepsze co można zrobić, to sprawdzić autentyczny przebieg migawki tego D60 i jeśli naprawdę jest 10.000 to nie ma się co obawiać i można brac ten sprzęt.
Dopiero gdyby się okazało, że przebieg ten jest kilkukrotnie większy (powiedzmy powyzej 50.000) to zacząłbym się zastanawiać nad 300D.
Pozostaje jeszcze kwestia ceny za jaką mógłbyś kupić te aparaty. Niektóre ceny d60 są tak wywindowane (np. na Alledrogo), że po prostu nie warto.
No cóż - jestem trochę fanem 300DAle jeśli D60 jest w dobrym stanie to chyba warto. Nie wiem jak z jakością zdjęć, ale D60 to na pewno bardziej zawodowy korpus.
Chciałem sobie coś poczytać o D60 na forum, jednak po wpisaniu w opcję szukaj "D60" wyskakuje komunikat: Niestety, nie znaleziono wyników dla podanych kryteriów. $displayCommon
I przez to musze lecieć przez tytuły wszystkich postów żeby coś znaleźć o D60.
Podobnie jest jak się wpisze np. 300D czy 350D.
Dopiero po wpisaniu Canon coś się pokazuje :]
Coś chyba Panowie moderatorzy jest nie tak z tą opcją, czy tylko u mnie tak jest?
I czekam na kolejne podpowiedzi co lepiej wybrać, bo musze się zdecydować w ciągu killku dni. Podobno D60 zupełnie nie radzi sobie w ciężkich (czytaj: brak dobrego światła) warunkach, prawda to?
Pozdrawiam
Zglaszam podobne problemy z wyszukiwarka.
A co do tematu to moim zdaniem D60 ale tylko po sprawdzeniu przebiegu.
Pozdrowki
Paweł
EOS 5D | EOS 30+BP-300 | 17-40/4.0L | 24-105IS/4.0L | 50/1.8 | 85/1.8 | 90-300/4.5-5.6 | 420EX
Zamieszczone przez Bhoys
Sprawami technicznymi i bledami forum zajmuje sie administrator (Hazan). Moderatorzy zajmuja sie tylko pilnowaniem porzadku na forum i zgodnosci z Regulaminem.
Wydaje mi sie ze Hazan zwiekszyl ilosc minimalna liter wwyszukiwarce z powodu testow obciazenia forum.