Strona 16 z 16 PierwszyPierwszy ... 6141516
Pokaż wyniki od 151 do 160 z 171

Wątek: Rozważania o DR i pochodnych.....

Mieszany widok

Coś już napisał
    Miasto
    warszawa

Domyślnie Odp: Rozważania o DR i pochodnych.....

przeczytałem cały ten watek - pouczajacy. Mam konkretne pytanie - czy gdzieś w sieci jest do obejrzenia zdjęcie o rozpietosci np 10,11,12,13,14 EV - najlepiej seria by lepiej bylo porownac? Jak to sie ma do wspominanych 10 EV monitorów w sensie zauważenia roznic? Czy różnica 1EV w zakresie tonalnym w sensie tego przedstawianego na DXOMARK (Landscape - DxOMark jest zauważalna? A moze nie ma duzej roznicy pomiedzy np. 12 i 15 (14.8) EV? Na powyzsze pytanie posrednia odpowiedz zdaje sie byc na samej stronie: http://www.dxomark.com/About/Sensor-...se-Case-Scores gdzie napisano cos takiego: "(...) A value of 12 EV is excellent, with differences below 0.5 EV usually not noticeable.(...)" Czyli powyzej 0.5 EV juz moze byc widoczna. Znacie jakies przyklady bym mogl sie o tym przekonac organoleptycznie?
    Ostatnio edytowane przez arturmaksymilian ; 05-05-2015 o 23:27

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Rozważania o DR i pochodnych.....

Cytat Zamieszczone przez arturmaksymilian Zobacz posta
    przeczytałem cały ten watek - pouczajacy. Mam konkretne pytanie - czy gdzieś w sieci jest do obejrzenia zdjęcie o rozpietosci np 10,11,12,13,14 EV - najlepiej seria by lepiej bylo porownac?
    nie czytałem tego wątku , ale już pierwsze pytanie świadczy że albo wątek jest mętny (co nie jest niczym niezwykłym) albo słabo przeczytany.
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Strona 16 z 16 PierwszyPierwszy ... 6141516

Uprawnienia umieszczania postów