Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 33

Wątek: 5d mk1, udokumentowany przebieg 77 tys zdjęć - czy warto?

Dopiero zaczyna Awatar michpok
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie Odp: 5d mk1, udokumentowany przebieg 77 tys zdjęć - czy warto?

Sprawdź koniecznie matryce! Mój kolega kupił jedynkę w podobnym przebiegu na odległość i niby wszystko było ok, a po roku jak mu przyszło robić fotki na f.16 i wyższej okazało się, że matryca jest porysowana w kilku miejscach i musiał się bawić z usuwaniem tego ze zdjęć. Zapewne ktoś sam próbował czyścić. Oczywiście przy niskich wartościach przysłony nie miało to wpływu na jakość zdjęć.
    Fotografując staraj się pokazać to czego bez Ciebie, nikt by nie zobaczył - Robert Bresson
    __________________________________________________ ____________________________
    www.facebook.com/pokornieckifotografia

Początki nałogu
    Miasto
    Legionowo

ja bym brał, przebieg ok i cena też.
    Regulamin pkt 8.

Coś już napisał Awatar 2em
    Miasto
    Sosnowiec/Świętochłowice

No mnie też kusi, tym bardziej, że będę miał możliwość potestowania chwilę i to mam nadzieję, że we własnym domu

Ktoś wspominał o grupach na FB, gdzie można wyrwać sprzęt niedrogo - znacie takie grupy, bo próbuję szukać i nie bardzo mi wychodzi, dzięki za wszystkie dotychczasowe uwagi.

Dopiero zaczyna

https://www.facebook.com/groups/second.hand.photo.gear/ grupa w uk czasem mozna wyrwac niezle body, ja kupilem 5d1 z 15 k klapniec udokumentowane , jeszcze czarna farba na sankach nie zdarka, za 1500 zł
    Pkt 8 regulaminu forum

Początki nałogu Awatar Adam71
    Miasto
    Pruszków

Znów się powtarzam ale warto szukać 5-tek z numerem seryjnym na 3 bo mają nowy typ LCD i chyba poprawione lustro. To była chyba ostatnia seria bo nie widziałem z 4 na przodzie...

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Cytat Zamieszczone przez Adam71 Zobacz posta
    Znów się powtarzam ale warto szukać 5-tek z numerem seryjnym na 3 bo mają nowy typ LCD i chyba poprawione lustro. To była chyba ostatnia seria bo nie widziałem z 4 na przodzie..
    Zgadza się, że body z numerem seryjnym zaczynającym się na 3 pochodzą z ostatniej serii z 2008 r.
    Reszta się nie zgadza. To znaczy problem z lustrem może dotyczyć wszystkich egzemplarzy 5D niezależnie od roku produkcji. LCD poprawili chyba wcześniej niż w 2008 r. Zresztą LCD w pierwszych modelach również jest znośne. Nie wiem kto przy zdrowych zmysłach ocenia balans bieli na LCD. Takie rzeczy to się robi przy wywoływaniu RAWa.

Bywalec Awatar haze
    Miasto
    Wrocław

Cytat Zamieszczone przez aptur
    Zresztą LCD w pierwszych modelach również jest znośne
    Dokładnie, w 40D jest moim zdaniem gorszy LCD. Jak kiedyś polowałem na piątkę to mi właśnie zależało by była po zabiegu wymiany mirror boxa. Strasznie by mnie stresował fakt że lada moment może lusterko wypaść i jeszcze może porysować tylną soczewkę szkła...
    Bardzo dobrze wspominam 5D, teraz mam 6D i w zasadzie na niższych ISO to ciężko laikowi zauważyć różnice w generowanym obrazku Dopiero ISO3200 w górę pokazuje dlaczego warto jednak czasem zmienić body. Egzemplarz z linka wydaje się jak najbardziej wart zainteresowania
    Czasami jedynym wyjściem jest wyjście na piwo
    6D+40D jakieś szkła i jakieś lampy

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Cytat Zamieszczone przez haze Zobacz posta
    Jak kiedyś polowałem na piątkę to mi właśnie zależało by była po zabiegu wymiany mirror boxa. Strasznie by mnie stresował fakt że lada moment może lusterko wypaść i jeszcze może porysować tylną soczewkę szkła...
    Doprecyzujmy. Jak odklei sie lustro to w serwisie naprawiają to za darmo. Nie ma to nic wspólnego z wymianą mirror boxa. Ta naprawa jest niestety droższa. Ok. 1300-1500 zł.

Początki nałogu
    Miasto
    022

Dopłać 200-300 pln i kup do 25k przebiegu
    Classic to świetny aparat.
    Podgląd w 5d jest lepszy niż w 40d. Miałem obydwa.

Początki nałogu
    Miasto
    Oberschlesien

Cytat Zamieszczone przez 2em Zobacz posta
    No mnie też kusi, tym bardziej, że będę miał możliwość potestowania chwilę i to mam nadzieję, że we własnym domu

Ktoś wspominał o grupach na FB, gdzie można wyrwać sprzęt niedrogo - znacie takie grupy, bo próbuję szukać i nie bardzo mi wychodzi, dzięki za wszystkie dotychczasowe uwagi.
    samopomoc fotograficzna-ostatnio nie oglądam ogłoszeń ale kupiłem tam 5 i 6 w super cenach

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów