Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Wątek: 5D+85/1,8 tescik

Domyślnie

Panowie - zaczałem jakiś czas temu twardo chodzic po ziemi. Jesli dalem za moje szklo 1200zl, a za 85L musze dac 4x tyle a efekty beda moze o 10% lepsze to dziekuje i wychodze z tego sklepu i dokladam aby kupic 5D
    Taka jest opcja. Roznica miedzy 85L a 85, zarowno w Canonach i Nikonach (mialem wszystkie 4 szkla) jest rzedu 10-15% i nie do zauwazenia dla ludzi normalnych

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez iczek
    Panowie - zaczałem jakiś czas temu twardo chodzic po ziemi. Jesli dalem za moje szklo 1200zl, a za 85L musze dac 4x tyle a efekty beda moze o 10% lepsze to dziekuje i wychodze z tego sklepu i dokladam aby kupic 5D
    Taka jest opcja. Roznica miedzy 85L a 85, zarowno w Canonach i Nikonach (mialem wszystkie 4 szkla) jest rzedu 10-15% i nie do zauwazenia dla ludzi normalnych
    Czyli jeszcze dojrzewasz*, spoko. Co do różnicy: to 1EV a nie 15% ;-)

* no offense

Dobra iczek to co może mortal kombat we wrześniu u mnie w Kielcach? Na MSPO, jak rozumiem będziesz?

Domyślnie

Gietrzy,

a ja Iczka rozumiem. Przy sporcie foci w niezle oświetlonych halach, raczej nie musi schodzic ponizej f2.0/1.8.
    Poza tym pracuje w studio głownie przy portretach i ujęciach do pasa gdzie przymknięte 85/1.8 ładnie, delikatnie rysuje. Z tego co widze nie robi całych sylwetek przy sesjach modowych, gdzie liczy się kazdy ostry szczegół garderoby, a foty powieksza się do 100x70 cm.

W studio 85L przymknięte nawet tylko do 5.0 to nóż rzeźnika, i przy ciasniejszych ujęciach modelek trzeba pozniej zmiękczać cerę. Przy całych postaciach sprawdza się idealnie.

Ponizej nieobrobiony , zmiejszony raw ze studia (85L f5.0) i 100% crop z twarzy.
    Bez jakiegokolwiek postprocesingu.

Pomniejszone całe ujęcie:

i crop w 100% powiekszeniu:

Zauwazcie ze i tak twarz na tym zdjęciu jest troszkę mniejsza niz te na fotkach z 85/1.8. Gdyby byla porównywalna, cera modelki byłaby jeszcze bardziej widoczna.
    Oczywiście to roboczy test shot (z przerysowanym łokciem) który nie poszedł do klienta i dlatego mogę pozwolic sobie na wstawienie go tutaj w stanie surowym.
    Tak więc komentowanie samego ujęcia nie ma sensu, natomiast niezle pokazuje ono jaką ostrość daje 85L I.

Pozdrawiam
    Amber
    Ostatnio edytowane przez Amber ; 05-04-2006 o 10:33
    Wind i ...ciągłe wydatki...

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Na cropie to nawet widać, że modelka nosi soczewki kontaktowe...
    ELAN 7 | 350D + kit | Tamron 28-75/2.8 | Canon 50/1.8 | Sigma 70-300 APO MS II |

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów