Strona 23 z 31 PierwszyPierwszy ... 132122232425 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 221 do 230 z 308

Wątek: Sigma Art 24/1.4

Coś już napisał

Domyślnie Odp: Sigma Art 24/1.4

Cytat Zamieszczone przez Sunders Zobacz posta
    Jednak pewność AF-a i obiektyw marki Sigma to na ogół jeszcze gorsze zestawienie
    "Na ogół" jeśli mowa o sigmach innych niż Art., na ogół jeśli się nie ma sigmy to słabo z AF, na ogół jeśli się jej nie "skalibruje" są narzekania. Piszę to po swoich doświadczeniach z s35 i s50 Art.
    "W ogóle, bracie, jeżeli nie masz na utrzymaniu rodziny, nie grozi ci głód, nie jesteś Tutsi ani Hutu i te sprawy, to wystarczy, że odpowiesz sobie na jedno zajebiście, ale to zajebiście, ważne pytanie: co lubię w życiu robić. A potem zacznij to robić. "

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez kochinur Zobacz posta
    na ogół jeśli się nie ma sigmy to słabo z AF
    Cóż począć jeśli na ogół właśnie z tego powodu się jej nie ma

Coś już napisał

Cytat Zamieszczone przez Sunders Zobacz posta
    Cóż począć jeśli na ogół właśnie z tego powodu się jej nie ma
    Z jakiego powodu? Bo chyba mnie źle zrozumiałeś.
    "W ogóle, bracie, jeżeli nie masz na utrzymaniu rodziny, nie grozi ci głód, nie jesteś Tutsi ani Hutu i te sprawy, to wystarczy, że odpowiesz sobie na jedno zajebiście, ale to zajebiście, ważne pytanie: co lubię w życiu robić. A potem zacznij to robić. "

Uzależniony

Cytat Zamieszczone przez kochinur Zobacz posta
    "Na ogół" jeśli mowa o sigmach innych niż Art., na ogół jeśli się nie ma sigmy to słabo z AF, na ogół jeśli się jej nie "skalibruje" są narzekania. Piszę to po swoich doświadczeniach z s35 i s50 Art.
    Jeśli czytam o sigmie to wciąż tylko słychać o kalibracji - sam też to potwierdzasz. Osobiście szkieł canona nigdy nie kalibrowałem ale zastanowię się nad tym bo może i z nich da się wyciągnąć jeszcze więcej. Niedługo dojdzie do tego, że po zakupie każde szkło trzeba będzie oddawać do kalibracji bo po jakiego czorta ma wychodzić celny i ostry z fabryki. Lepiej kupić docka i samemu majsterkować bo to fajne i wciągające hobby. Dziękuję nie będę próbował bo się jeszcze uzależnię.

Pełne uzależnienie Awatar BeatX
    Miasto
    Szczecin

Gezas.. usb dock kosztuje 200 pln i rozwiązuje całkowicie temat celności Sigm z serii Art z jakimkolwiek body.
    Masz do wyboru, dopłacać parę tysięcy do elek Canona - które to obiektywy mają śmiesznie wywindowane ceny, albo zaopatrzyć się w niedrogi usb dock i mieć superb jakość optyczną, mechaniczną i zero problemu z celnością.
    Narzekania jak u typowej kobiety w sklepie z butami lol
    Fuji X-H2 | Fujinon 16/1.4 | Fujinon 35/1.4 | Viltrox 75/1.2
    Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez BeatX Zobacz posta
    Gezas.. usb dock kosztuje 200 pln i rozwiązuje całkowicie temat celności Sigm z serii Art z jakimkolwiek body.
    /.../zaopatrzyć się w niedrogi usb dock i mieć superb jakość optyczną, mechaniczną i zero problemu z celnością.
    Naprawdę jest już tak pięknie, a systemowe szkła Canona kupują obecnie tylko sami malkontenci

Pełne uzależnienie Awatar BeatX
    Miasto
    Szczecin

Czy malkontenci to nie wiem, ale fanboy'e?..
    Zostawiam Cię sam na sam z tym pytaniem
    Fuji X-H2 | Fujinon 16/1.4 | Fujinon 35/1.4 | Viltrox 75/1.2
    Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/

Pełne uzależnienie

Zostawiam Cię sam na sam z tym pytaniem
    Niepotrzebnie, bo to było pytanie retoryczne

Pełne uzależnienie

Masz do wyboru, dopłacać parę tysięcy do elek Canona - które to obiektywy mają śmiesznie wywindowane ceny, albo zaopatrzyć się w niedrogi usb dock i mieć superb jakość optyczną, mechaniczną i zero problemu z celnością.
    Narzekania jak u typowej kobiety w sklepie z butami lol
    optyczne badaja rozdzielczosc za pomoca imatest - jest to metoda dosc powszechna i raczej dajaca wyniki miarodajne - tutaj nie mialbym obaw.
    natomiast badaja AF w jakis uproszczony malo mowiacy sposob.
    ni to pies nie to wydra co robia.
    mnie dziwi i to jest nie do przyjecia badanie af bez uprzedniej jego kalibracji do okreslonej puszki.

nie ma watpliwosci - seria ART ma nieco wolniejszy AF i sigma to podaje do informacji , za to ma byc precyzyjny i dokladny - i to tez sie sprawdza.
    narzekaja ci , ktorzy nie wiedza ze da sie dostroic , lub tez sie im nie chce.
    po dostrojeniu slyszy sie wlasciwie glosy pochwalne uzytkownikow ( przynajmniej do poprzednich modeli art)

co kupic - odpowiedz jasna - jesli ktos potrzebuje 1,4 to S 24/1,4

jesli nie to .... mozna rzcas koscia .
    ja kupilbym ten tanszy.
    obiektywy to zawsze wyrzucone pieniadze , chyba ze sie wali wesesla , ale te faze mam juz na szczescie za soba.

Pełne uzależnienie Awatar xxkomarxx
    Miasto
    Rzeszów, Tarnobrzeg, Sandomierz

Cytat Zamieszczone przez Bechamot Zobacz posta
    optyczne badaja rozdzielczosc za pomoca imatest - jest to metoda dosc powszechna i raczej dajaca wyniki miarodajne - tutaj nie mialbym obaw.
    natomiast badaja AF w jakis uproszczony malo mowiacy sposob.
    ni to pies nie to wydra co robia.
    mnie dziwi i to jest nie do przyjecia badanie af bez uprzedniej jego kalibracji do okreslonej puszki.

nie ma watpliwosci - seria ART ma nieco wolniejszy AF i sigma to podaje do informacji , za to ma byc precyzyjny i dokladny - i to tez sie sprawdza.
    narzekaja ci , ktorzy nie wiedza ze da sie dostroic , lub tez sie im nie chce.
    po dostrojeniu slyszy sie wlasciwie glosy pochwalne uzytkownikow ( przynajmniej do poprzednich modeli art)

co kupic - odpowiedz jasna - jesli ktos potrzebuje 1,4 to S 24/1,4

jesli nie to .... mozna rzcas koscia .
    ja kupilbym ten tanszy.
    obiektywy to zawsze wyrzucone pieniadze , chyba ze sie wali wesesla , ale te faze mam juz na szczescie za soba.
    A obiektyw jest potrzebny zeby tylko czesac wesela? Czego to sie tu czlowiek nie dowie:-)
    Ostatnio edytowane przez xxkomarxx ; 07-03-2015 o 18:32

Strona 23 z 31 PierwszyPierwszy ... 132122232425 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów