"W ogóle, bracie, jeżeli nie masz na utrzymaniu rodziny, nie grozi ci głód, nie jesteś Tutsi ani Hutu i te sprawy, to wystarczy, że odpowiesz sobie na jedno zajebiście, ale to zajebiście, ważne pytanie: co lubię w życiu robić. A potem zacznij to robić. "
"W ogóle, bracie, jeżeli nie masz na utrzymaniu rodziny, nie grozi ci głód, nie jesteś Tutsi ani Hutu i te sprawy, to wystarczy, że odpowiesz sobie na jedno zajebiście, ale to zajebiście, ważne pytanie: co lubię w życiu robić. A potem zacznij to robić. "
Jeśli czytam o sigmie to wciąż tylko słychać o kalibracji - sam też to potwierdzasz. Osobiście szkieł canona nigdy nie kalibrowałem ale zastanowię się nad tym bo może i z nich da się wyciągnąć jeszcze więcej. Niedługo dojdzie do tego, że po zakupie każde szkło trzeba będzie oddawać do kalibracji bo po jakiego czorta ma wychodzić celny i ostry z fabryki. Lepiej kupić docka i samemu majsterkować bo to fajne i wciągające hobby. Dziękuję nie będę próbował bo się jeszcze uzależnię.
Gezas.. usb dock kosztuje 200 pln i rozwiązuje całkowicie temat celności Sigm z serii Art z jakimkolwiek body.
Masz do wyboru, dopłacać parę tysięcy do elek Canona - które to obiektywy mają śmiesznie wywindowane ceny, albo zaopatrzyć się w niedrogi usb dock i mieć superb jakość optyczną, mechaniczną i zero problemu z celnością.
Narzekania jak u typowej kobiety w sklepie z butami lol
Fuji X-H2 | Fujinon 16/1.4 | Fujinon 35/1.4 | Viltrox 75/1.2
Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/
Czy malkontenci to nie wiem, ale fanboy'e?..
Zostawiam Cię sam na sam z tym pytaniem![]()
Fuji X-H2 | Fujinon 16/1.4 | Fujinon 35/1.4 | Viltrox 75/1.2
Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/
optyczne badaja rozdzielczosc za pomoca imatest - jest to metoda dosc powszechna i raczej dajaca wyniki miarodajne - tutaj nie mialbym obaw.
natomiast badaja AF w jakis uproszczony malo mowiacy sposob.
ni to pies nie to wydra co robia.
mnie dziwi i to jest nie do przyjecia badanie af bez uprzedniej jego kalibracji do okreslonej puszki.
nie ma watpliwosci - seria ART ma nieco wolniejszy AF i sigma to podaje do informacji , za to ma byc precyzyjny i dokladny - i to tez sie sprawdza.
narzekaja ci , ktorzy nie wiedza ze da sie dostroic , lub tez sie im nie chce.
po dostrojeniu slyszy sie wlasciwie glosy pochwalne uzytkownikow ( przynajmniej do poprzednich modeli art)
co kupic - odpowiedz jasna - jesli ktos potrzebuje 1,4 to S 24/1,4
jesli nie to .... mozna rzcas koscia .
ja kupilbym ten tanszy.
obiektywy to zawsze wyrzucone pieniadze , chyba ze sie wali wesesla , ale te faze mam juz na szczescie za soba.