Widzisz,całą swoją przygodę z tą firmą opierasz na dwóch nowych stałkach, które są od jakiegoś czasu i wymagają niezbędnej kalibracji. To tak trochę jak by mówić, że BMW 5 z 2015 jest lepsze od audi a8 z 2010. Ja oraz cała masa innych osób opieram doswiadczenia z tą firmą od trochę dłuższego czasu. Nieważne. Rozumiem, że zoomy C, które posiadasz też kalibrowłeś

Nie pamietam czy to TY cz ktoś inny wypowiadał się, ze stalki C trzeba też kalibrować. Proponuję wejść na stronę rekinal focal i sprawdzić jaki jest rozrzut stałek L. Osobiście byłem w szoku bo na wynikach z kilkudziesięciu niezależnych testów okazuje się że praktycznie 35 50 85 są bezbłędne. Niestety znalazłem tylko jeden test Sigmy i była tragedia pod względem wyników.
Ps. Skąd masz pewność, że ten kalibrator sigmy to takie cudowne rozwiązanie. Czytałem ,że nie zawsze pomaga. Komu mam wierzyć? Sorry, ale tak trochę wparowałeś na to forum z butami i mieszasz z błotem wszystkich co mają inne zdanie niż Ty. Tak trochę nie fajnie. Jeśli moje pytania, posty Cię zirytowały to sorry. Jak widzisz nie tylko ja nie lubię wysyłać kurierami aparat ze świeżo kupiony szkłem, bo producent nie jest w stanie zapewnić jego prawidłowego działania.