Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 33

Wątek: Canon 600d

Dopiero zaczyna

Domyślnie Canon 600d

Witam forumowiczów!

Noszę się z zamiarem kupna lustrzanki właśnie canona 600d. I tak dziś byłem oglądać obiecujący zestaw niespełna 1200 zdjęc nastukanych więc w zasadzie nowy, do tego poza kitowym 18-55 obiektywem, dodawany jest obiektyw 50. Ale przejdę do sedna sprawy otóż podczas oglądania aparatu a raczej próbie zrobienia nim zdjęcia na monitorku pojawiły się tak jak by "mrówki" chodzi o takie plamki które występuja też w telewizorach po zakończeniu dziennego programu :P sprzedający stwierdził, że to coś z kartą i próbował ją sformatować na aparacie później też i na komputerze pomimo tego nadal występowały "mrówki". Aparat czasami nawet w ogóle nie reagował na włożeni karty. Sprzedający był, lub przynajmniej udawał zdziwionego jednak zrezygnowałem z kupna nie chciałem ryzykować. Wsiadłem w samochód i odjechałem. Po 5 min telefon od właściciela aparatu, że znalazł inna kartę i wszystko działa niby jeśli jestem jeszcze zainteresowany to mnie zaprasza. Zapomniałem dodać, mrówki nie występowały na całym ekranie a tak jak by otaczały jakiś element np. chcąc sfotografować kubek były w około kubka.

Moje pytanie brzmi czy naprawde przez kartę mogą dziać się takie cyrki (32gb), czy warto ryzykować?

Pozdrawam

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie Odp: Canon 600d

Nie do końca rozumiem o co chodzi z "mrówkami", ale może miał zainstalowany ML i włączony focus peaking, który podświetla miejsce gdzie jest ustawiona ostrość. Wygląda to mniej więcej tak: https://www.youtube.com/watch?v=JjSEqOUf9PY
    6D; 5DII; C 24-70 2.8L; C 24-105L; C 70-200 2.8L; C 35 2.0 IS; C 50 1.4; C 85 1.8; S 17-35 2.8-4
    Moje fotki Moje fotki II

Dopiero zaczyna

Kurcze teraz zgłupiałem wygląda to nawet podobnie choć w opisywanym przezemnie przypadku te "mrówki" czy kropki były czarno białe i było ich zdecydowanie więcej :/ druga sprawa tyczy się karty pamięci po wyjeciu i uruchomieniu aparaty wyskakiwało "brak karty" po włożeniu karty ekran stawał sie czarny i nie reagował poromne uruchamianie aparatu nic nie dawało. Sam już nie wiem czy warto sobie nim zawracać głowę.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Nowy Sącz

Cytat Zamieszczone przez Pro100 Zobacz posta
    ...po włożeniu karty ekran stawał sie czarny i nie reagował poromne uruchamianie aparatu nic nie dawało. Sam już nie wiem czy warto sobie nim zawracać głowę.
    Jeżeli w aparacie był ML i włoży się do niego butowalną kartę, ale bez plików ML-a to aparat się zawiesi i pomaga tylko wyjęcie baterii.
    Na karcie muszą być pliki ML-a, albo trzeba zrobić pełny format karty, w przeciwnym wypadku aparat się zawiesza.
    6D; 5DII; C 24-70 2.8L; C 24-105L; C 70-200 2.8L; C 35 2.0 IS; C 50 1.4; C 85 1.8; S 17-35 2.8-4
    Moje fotki Moje fotki II

Pełne uzależnienie Awatar RobertON
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Cytat Zamieszczone przez tlustyx Zobacz posta
    Na karcie muszą być pliki ML-a, albo trzeba zrobić pełny format karty, w przeciwnym wypadku aparat się zawiesza.
    Można włożyć nową "zwykłą" kartę, która nie jest bootowalna, albo podczas włączania przytrzymać przycisk SET.
    Wówczas uruchomi się normalnie, jak jest sprawny.

Swoją drogą dziwne, ze właściciel nie rozpoznaje objawów ML... Może nie jest właścicielem?
    Człowiek myślał, że jak kupi lustereczko, to będzie jak w bajce...A tu gniot za gniotem
    c600d; c 50/1.8; t 17-50/2.8->5Dc;50 1.4;70-210 3.5; 35 2.0 i inne...
    mój FB
    mój Flickr

Pełne uzależnienie Awatar RobertON
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Cytat Zamieszczone przez Zowa Zobacz posta
    Może nie jest właścicielem?
    Właśnie, to jest wytłumaczenie...

Dopiero zaczyna

To był jakiś "gimnazjalista" w każdym razie nie sprawiał wrażenia na jakiegoś wielce obeznanego w temacie lub doskonale wiedział co jest i chciał to zataić zwalając na kartę.

Uzależniony Awatar trothlik

Pierwszego wrażenia nie da się poprawić.
    A jakie koleś wywarł na tobie to tylko ty wiesz.
    A czarno białe kropki...
    Może miał ustawioną opcję podświetlania przepalonego obszaru zdjęcia?
    trothlik
    "Nie istnieją różnice prócz różnic stopni między różnymi stopniami i brakiem różnicy. To znaczy w przekładzie na ludzki język: któż teraz nie pije".

Dopiero zaczyna

A jak ta opcja się nazywa?

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów