Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 33 z 33

Wątek: Canon 600d

Pełne uzależnienie
    Miasto
    śląskie (górnośląskie)

Domyślnie Odp: Canon 600d

Jeśli sklep po otrzymaniu wiadomości od Ciebie nie zaczął od przeprosin za omyłkowe wysłanie używanego aparatu zamiast nowego (pomyłka każdemu może się zdarzyć), to naprawdę może wyglądać na (nieudolną) próbę oszustwa :/
    Dla pewności warto ustalić, czy w sklepie ten konkretny egzemplarz aparatu był sprzedawany jako "nowy", czy jako używany, z odpowiednio niższą ceną? Czasem klienci w pogoni za atrakcyjną ceną nie zauważają niektórych fragmentów opisu. Nie mówię, że tak było w tym przypadku, ale czasem tak bywa.
    Z tego co o nim piszesz to chyba nawet ten 1000 to za drogo.

Dopiero zaczyna

r_m sklep faktycznie przepraszał mnie za "pomyłkę" co do sprzedawania sprzętu jako nowy owszem w regulaminie jest napisane, że wszystkie towary są fabrycznie nowe wolne od wad fizycznych i prawnych, w przypadku sprzedaży sprzętu używanego jest to wyraźnie zaznaczone - w moim przypadku nie było żadnej adnotacji na temat tego, że jest używany na co mam dowód w postaci kilkudziesięciu screenów zarówno z korespondencji jak i strony sklepu.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    śląskie (górnośląskie)

No cóż, w takim razie "teoretycznie" sprawa się wyjaśniła i ze zwrotem nie powinno być problemów. Jeśli przeprosili za pomyłkę, to znaczy, że wiedzą o stanie wysłanego sprzętu i nie będą mieli podstaw do żądania zwrotu nieużywanego, w fabrycznym zestawie.
    Myślę, że 50tys. to trochę dużo jak na ten aparat, i nie podejmowałbym tematu obniżenia ceny.

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów