Nie obraź się ale nie jesteś pępkiem świata i to że Ty nie masz problemów nie oznacza że inni ich nie mają. Stąd odniesienia do Ciebie ale odwróćmy teraz sytuację: jakbym ja twierdził że play jest bez sensu, bo u mnie lub u moich znajomych są problemy - też uważasz że to można ekstrapolować na wszystkich???
"Nadal proponuję poczytać spokojnie od początku, może zaskoczy".
To ma wspólnego z tematem tyle, że doświadczenia z jednego miejsca nie przekładają się na inne miejsce. Nic prostszego.
Miejsca o których piszę mają świetny zasięg np. orange w innym miejscu plusa - internet play w tych miejscach praktycznie nie działa. Telefony działają jak chcą. Podejrzewam że jest tak, że play nie wszędzie ma podpisane umowy z innymi sieciami ale oficjalnie się oczywiście do tego nie przyznają. Albo grają tu rolę jeszcze jakieś względy techniczne - np. to że nie wszędzie jest sprzęt tej samej generacji.
@Centur - wyżej piszę co może być przyczyną.
Ja mam osobiście problemy z internetem T-mobile więc teraz szukam alternatywy ale playa nie wezmę, bo goście i znajomi którzy do mnie przyjeżdżają narzekają. Najlepsze w tym wszystkim jest to że przez ponad rok było super, a od nowego roku zaczęły się poważne problemy.