Nie wiem co to jest Play czy Orange, ale nie wydaje się, żeby tu były jakieś odchylenia od normalnych (czyli nienormalnych) praktyk w tym biznesie. Z tego co tu czytam, podejrzewam, że wszystkie telekomy na świecie sa własnościa jednego bogatego jak świnia banku. Zreszta tak czy inaczej kiedyś w przyszłości wszystko będzie należało do jednego superkapitalisty.
Chciałem kiedyś przenieść mój numer z regularnego telefonu stacjonarnego ATT do telefonu przez kabel sieci Comcast. Chociaż regulacje prawne mówia, że mam do tego prawo, Comcast twierdził, że ATT nie zwalnia numeru, a ATT twierdziło, że Comcast im podaje nieprawidłowe dane. I tak przez tygodnie i miesiace, po czym moja sprawę Comcast po prostu skasował bez informowania mnie o tym. W końcu olałem ATT razem z ich numerem i poprosiłem Comcast o nowy numer. Numer dostałem, ale trwało to dalsze tygodnie i miesiace, żeby to zaczęło działać. Musiałem wtedy za karę wywalić telewizję kablowa Comcasta i zagrozić kompletnym odcięciem kabla żeby w końcu to uruchomili. A czym się maja przejmować? Teraz mam TV od ATT, czyli i tak zostało w rodzinie.Daleko nie ucieknę.
To tak jak z Canonem i Nikonem. Jak się pogniewasz na Canona, to uciekasz do Nikona. Wcześniej czy później wku..i Cię Nikon i wtedy ukarasz ich wracajac do Canona. Z ich punktu widzenia nie ma co się denerwować.
Deklaracje typu NO MORE PLAY !!! wywołuja zapewne na obliczu Play znudzony uśmiech.![]()