Cytat Zamieszczone przez jelcyk Zobacz posta
Ja moze ni z gruchy ni z pietruchy, ale jak najbardziej sprawa dotyczaca Play - zaraz na poczatku ich istnienia dalem sie omamic reklamie i przenioslem numer do tej sieci. I wtedy sie zaczelo - okazalo sie, ze jakas madame w play zle cos przepisala z czegos i utknalem miedzy sieciami :-) Wyszedlem z Orange (wtedy Idea) ale nie moglem zostac od nich odciety, bo Play nie mogla podac prawidlowych danych. Co zrobili? Jak to Play - olali z grubej rury. Dali numer tymczasowy i sprawa umarla. Moje przenosiny trwaly pol roku i w tym czasie stracilem majatek na wyprostowanie sprawy w tej, pozal sie Boze, firmie. Przejscie z powrotem do Orange trwalo 10 min. NO MORE PLAY !!!
Nie wiem co to jest Play czy Orange, ale nie wydaje się, żeby tu były jakieś odchylenia od normalnych (czyli nienormalnych) praktyk w tym biznesie. Z tego co tu czytam, podejrzewam, że wszystkie telekomy na świecie sa własnościa jednego bogatego jak świnia banku. Zreszta tak czy inaczej kiedyś w przyszłości wszystko będzie należało do jednego superkapitalisty.

Chciałem kiedyś przenieść mój numer z regularnego telefonu stacjonarnego ATT do telefonu przez kabel sieci Comcast. Chociaż regulacje prawne mówia, że mam do tego prawo, Comcast twierdził, że ATT nie zwalnia numeru, a ATT twierdziło, że Comcast im podaje nieprawidłowe dane. I tak przez tygodnie i miesiace, po czym moja sprawę Comcast po prostu skasował bez informowania mnie o tym. W końcu olałem ATT razem z ich numerem i poprosiłem Comcast o nowy numer. Numer dostałem, ale trwało to dalsze tygodnie i miesiace, żeby to zaczęło działać. Musiałem wtedy za karę wywalić telewizję kablowa Comcasta i zagrozić kompletnym odcięciem kabla żeby w końcu to uruchomili. A czym się maja przejmować? Teraz mam TV od ATT, czyli i tak zostało w rodzinie. Daleko nie ucieknę.

To tak jak z Canonem i Nikonem. Jak się pogniewasz na Canona, to uciekasz do Nikona. Wcześniej czy później wku..i Cię Nikon i wtedy ukarasz ich wracajac do Canona. Z ich punktu widzenia nie ma co się denerwować.
Deklaracje typu NO MORE PLAY !!! wywołuja zapewne na obliczu Play znudzony uśmiech.