Cytat Zamieszczone przez r_m Zobacz posta
Kurs fotografii, bo dobre zdjęcia na stronę (a chyba o to chodzi) zrobi nawet tym ajfonem, jeśli będzie wiedziała jak.
Mała matryca, bo łatwiej uzyska większą głębię ostrości, niż z 50/1.8 na adapterze i większej matrycy.
Do sieci i na fb nie będzie wrzucała zdjęć xxMpix, spokojnie wystarczy "FullHD", nawet żeby sobie zrobić prezentację na telewizorze w salonie, więc patrząc z tego punktu widzenia to wszystko co ma więcej niż te 4Mpix (do wykadrowania) i coś więcej niż samą automatykę powinno wystarczyć.
Jeśli znajoma liczy na "zdjęcia profesjonalnej jakości" w trybie auto, z malutką lampą błyskową przy samym obiektywie, to ... niech na to nie liczy, niezależnie od tego, ile słów zbliżonych do "profesjonalny" będzie w reklamach aparatu, ale jako fotograf z pewnym doświadczeniem chyba to wiesz, i jej to wytłumaczyłeś?
dzięki za odpowiedź i poradę Wiesz co przyznam, że ja się nie znam za bardzo na kompaktach stąd właśnie moje pytanie. Nie wiem też jakie ten Iphone robi zdjęcia. Ten g9x jej się spodobał ze względu na wymiary, ale czy zobaczy różnice pomiędzy nim a Iphone tego nie wiem.