Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 41

Wątek: mam robic ten slub ? :)

Dopiero zaczyna

Domyślnie Odp: mam robic ten slub ? :)

Cytat Zamieszczone przez latant Zobacz posta
    Jeżeli Twoje zdjęcia się podobają to rób ten ślub, dobrze, że okres winietowy masz za sobą
    Czarno-biała obróbka jest fatalna, białe jest przepalone, jeśli już to dwa, trzy i wystarczy.
    Mam wrażenie że zdjęcia są nieostre
    Kadry zza ramienia beznadziejne, na pierwszym planie niewyraźna plama.
    Uważaj na miny ludzi, nie każdy ma dystans do siebie.
    Sinawy zafarb, zd.11 na głowie dziecka, co to jest?
    fajna konstruktywna krytyka o taka wlasnie mi chodzilo
    ten zafarb to moja nieudolna obrobka jak sie zapewne domyslasz

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez Przemek_PC Zobacz posta
    Zdjecia to jedno a umiejetnosc pracy w stresie i doswiadczenie to drugie. Co zrobisz jak trafisz na ksiedza, ktory stanowczo zabroni robienia zdjec i w ogole krecenia sie po kosciele w trakcie kazania, zabroni wchodzenia chocby jedna stopa na prezbiterium (wiesz co to jest?) a mlodych do przysiegi zaprosi pod sam oltarz a do tego otoczy sie ministrantem i koscielnym? Oczywiscie jestes po kursie i masz odpowiednie zaswiadczenie?
    ze stresem sobie poradze ,bo jestem ogolnie wyluzowany
    troche chyba dramatyzujesz z tymi ministrantami i koscielnym
    po kursie nie jestem zaswiadczen nie mam, ale ten slub ma bedzie w jednym z tych normalniejszych krajow ,gdzie ksieza sobie takich jaj z ludzi nie robia jak w Polsce

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez darkon Zobacz posta
    Podstawowy tekst kotleciarza masz już opanowany możesz robić ten ślub
    A tak na poważnie, to jeśli faktycznie pokazałeś ludziom swoje zdjęcia i im się podobają, to nawet się nie zastanawiaj tylko rób fotki dla nich. Zdjęcia mają się podobać klientom, a nie kolegom na forum.
    tez tak mysle,ale jakis minimalny poziom porzyzwoitosci musi chyba byc zachowany

Pełne uzależnienie

Nie napisales ze slub nie w Polsce a ja nie dramatyzuje tylko pisze z wlasnego doswiadczenia. Praktycznie zawsze jestem pytany czy mam zaswiadczenie, nie wiem co byloby gdybym nie mial. Pewien starszy ksiadz powiedzial, ze kamera go stresuje i zeby nie filmowac go kiedy cos mowi. Nie zaczal mowic dopoki nie zniknalem mu z oczu. Inny znow nie zaczal kazania dopoki fotograf nie przestal robic zdjec gosciom w lawkach. Kolejny glosno krzyknal zeby kamerzysta wreszcie przestal mlodych filmowac bo nie moga sie skupic i duchowo przezywac ceremonii. To nie zaslyszane opowiesci, to przypadki ktore przezylem osobiscie lub widzialem na wlasne oczy. Aha, jeszcze jakis ochronarz ktory przeganial ludzi chcacych strzelac z konfetti podczas wyjscia mlodych z kosciola bo kto pozniej schody posprzata? Oczywiscie ochroniarz skutecznie zaslonil mlodych. To ze jestes wyluzowany nic nie znaczy, wrecz przeciwnie. Oczywiscie masz zapasowe body? Migawka moz pasc w kazdej chwili. No chyba ze jako wyluzowany gosc o takich rzeczach nie myslisz

Dopiero zaczyna

Nie napisales ze slub nie w Polsce a ja nie dramatyzuje tylko pisze z wlasnego doswiadczenia. Praktycznie zawsze jestem pytany czy mam zaswiadczenie, nie wiem co byloby gdybym nie mial. Pewien starszy ksiadz powiedzial, ze kamera go stresuje i zeby nie filmowac go kiedy cos mowi. Nie zaczal mowic dopoki nie zniknalem mu z oczu. Inny znow nie zaczal kazania dopoki fotograf nie przestal robic zdjec gosciom w lawkach. Kolejny glosno krzyknal zeby kamerzysta wreszcie przestal mlodych filmowac bo nie moga sie skupic i duchowo przezywac ceremonii. To nie zaslyszane opowiesci, to przypadki ktore przezylem osobiscie lub widzialem na wlasne oczy. Aha, jeszcze jakis ochronarz ktory przeganial ludzi chcacych strzelac z konfetti podczas wyjscia mlodych z kosciola bo kto pozniej schody posprzata? Oczywiscie ochroniarz skutecznie zaslonil mlodych. To ze jestes wyluzowany nic nie znaczy, wrecz przeciwnie. Oczywiscie masz zapasowe body? Migawka moz pasc w kazdej chwili. No chyba ze jako wyluzowany gosc o takich rzeczach nie myslisz
    ok teraz cie rozumiem
    ale nadal jestem wyluzowany mam nadzieje ,ze nie nadzieje sie na takie miny jak opisujesz
    mam zapasowe body,baterie,karty,lampy itp ,bez tego wszystkiego bym sie na to nie porywal

Pełne uzależnienie

I pamietaj o marynarce bo kolege kiedys ksiadz w srodku upalnego lata wygnal z kosciola do samochodu po marynarke

Uzależniony
    Miasto
    Otwock

Ja byłem w podobnej sytuacji rok temu. Przygotowałem się trochę i dałem radę. Moim zdaniem Ty też dasz radę. Klient widział Twoje zdjęcia, podobały mu się i to jest najważniejsze. U niego na ślubie zrobisz jeszcze lepsze, bo będziesz wiedział, że robisz za pieniądze i skupisz się tylko na tym, co robisz. Sprzęt, który masz moim zdaniem wystarczy.
    5d III; eos 5; EF15/2,8; 35L; 50/1,4; 85/1,8; 135L; 430ex; YN600ex; metz 58

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Nowy Sącz

... Praktycznie zawsze jestem pytany czy mam zaswiadczenie, nie wiem co byloby gdybym nie mial. Pewien starszy ksiadz powiedzial, ze kamera go stresuje i zeby nie filmowac go kiedy cos mowi. Nie zaczal mowic dopoki nie zniknalem mu z oczu. Inny znow nie zaczal kazania dopoki fotograf nie przestal robic zdjec gosciom w lawkach. Kolejny glosno krzyknal zeby kamerzysta wreszcie przestal mlodych filmowac bo nie moga sie skupic i duchowo przezywac ceremonii. To nie zaslyszane opowiesci, to przypadki ktore przezylem osobiscie lub widzialem na wlasne oczy. Aha, jeszcze jakis ochronarz ktory przeganial ludzi chcacych strzelac z konfetti podczas wyjscia mlodych z kosciola bo kto pozniej schody posprzata? Oczywiscie ochroniarz skutecznie zaslonil mlodych....
    I pamietaj o marynarce bo kolege kiedys ksiadz w srodku upalnego lata wygnal z kosciola do samochodu po marynarke
    Z jakiej ty jesteś części Polski? Gdzie są tacy księża? Może by założyć nowy wątek "Nieprzyjazne dla fotografa kościoły/księża"
    6D; 5DII; C 24-70 2.8L; C 24-105L; C 70-200 2.8L; C 35 2.0 IS; C 50 1.4; C 85 1.8; S 17-35 2.8-4
    Moje fotki Moje fotki II

Uzależniony
    Miasto
    Otwock

Cytat Zamieszczone przez tlustyx Zobacz posta
    Z jakiej ty jesteś części Polski? Gdzie są tacy księża? Może by założyć nowy wątek "Nieprzyjazne dla fotografa kościoły/księża"
    Nie daleko mnie w Józefowie też się trafił taki ksiądz, co nie był zbyt przyjazny fotografowi na ślubie, ale pan młody miał ikrę, wkurzył się i poszedł do księdza i przypomniał mu, że on płaci tak samo fotografowi jak i księdzu (1500zł) i że obydwaj są tu dla niego. Ksiądz zluzował.
    5d III; eos 5; EF15/2,8; 35L; 50/1,4; 85/1,8; 135L; 430ex; YN600ex; metz 58

Dopiero zaczyna

Cytat Zamieszczone przez tlustyx Zobacz posta
    Zamieszczone przez Przemek_PC
    ... Praktycznie zawsze jestem pytany czy mam zaswiadczenie, nie wiem co byloby gdybym nie mial. Pewien starszy ksiadz powiedzial, ze kamera go stresuje i zeby nie filmowac go kiedy cos mowi. Nie zaczal mowic dopoki nie zniknalem mu z oczu. Inny znow nie zaczal kazania dopoki fotograf nie przestal robic zdjec gosciom w lawkach. Kolejny glosno krzyknal zeby kamerzysta wreszcie przestal mlodych filmowac bo nie moga sie skupic i duchowo przezywac ceremonii. To nie zaslyszane opowiesci, to przypadki ktore przezylem osobiscie lub widzialem na wlasne oczy. Aha, jeszcze jakis ochronarz ktory przeganial ludzi chcacych strzelac z konfetti podczas wyjscia mlodych z kosciola bo kto pozniej schody posprzata? Oczywiscie ochroniarz skutecznie zaslonil mlodych....
    Zamieszczone przez Przemek_PC
    Cytat Zamieszczone przez Mariusz_C Zobacz posta
    Nie daleko mnie w Józefowie też się trafił taki ksiądz, co nie był zbyt przyjazny fotografowi na ślubie, ale pan młody miał ikrę, wkurzył się i poszedł do księdza i przypomniał mu, że on płaci tak samo fotografowi jak i księdzu (1500zł) i że obydwaj są tu dla niego. Ksiądz zluzował.
    niektorzy nazywaja ich "czarna zaraza"
    ten slub ma odbyc sie w Norwegi,a tam panuja bardziej partnerskie relacje pomiedzy ksiedzem a plebsem

Pełne uzależnienie

Zorientuj sie tylko jak wyglada ceremonia, jakie sa zwyczaje, co mozesz a czego nie bo wiara ta sama ale co kraj to obyczaj.

Początki nałogu
    Miasto
    Oberschlesien

W tym roku pierwszy raz byłem na ślubie w kościele protestanckim. Poszedłem do księdza, wchodzę a tam młodzi a przyszedłem zapytać o przebieg ceremonii żeby nie zrobić sobie problemów. Nabiłem punktów u księdza i u młodych za zaangażowanie. Raptem 20 minut z życia a warto było

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów