Panowie, tylko ta propozycja błysku bezprzewodowego nie jest radiowa, a zależy mi na połączeniu radiowym bo chcę używać setupów, a nie tylko wyzwalania.
Propozycja użycia YN560-TX byłaby ostatecznością. Jest to zakup kolejnego gadżetu, który w swych założeniach chciałem wyminąć. Przypomnę mój aparat 700D ma już wbudowaną opcję obsługi rediowej (chyba że się mylę i źle interpretuję instrukcję producenta). Zatem moje pytanie w zasadzie miało na celu dowiedzenie się czy da się to jakoś wykorzystać z produktami Yongnuo.
Pytanie uszczegóławiające: czy YN-560 IV (ma ponoć obsługę radiową) będzie "gadał" bezpośrednio z EOS D700, bez YN560-TX?
@r_m PS 1.
Nie zamierzam ze sprzętem wychodzić poza "studio". Postaram się zatem rozpoznać temat lamp studyjnych i czy są w stanie pracować z wewnętrznymi sterownikami aparatu (choć mam wątpliwości, bo to chyba nie ta klasa mojego sprzętu). Pamiętajmy, że staram się złożyć to w idei "low budżet" na tyle ile się da "low", a nie tworzyć studio dla zastosowań zarobkowych.
@r_m PS 2.
Faktycznie mieszkanie źródeł światła może być kłopotliwe. Dziękuję za tę celna uwagę.