Pokaż wyniki od 1 do 10 z 92

Wątek: Jakie polecacie fotolaby internetowe?

Mieszany widok

Uzależniony Awatar CYNIG
    Miasto
    Łaziska Górne

Domyślnie

mi podpasowal ten
    http://www.fotograf.net.pl/

Pełne uzależnienie Awatar canis_lupus
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez CYNIG
    mi podpasowal ten
    http://www.fotograf.net.pl/
    Jeśli chodzi o odbitki z cyfry, to jak najbardziej.

Jak przyjdzie do zrobienia odbitek z analoga to masakra. Personel nie ma zielonego pojęcia co robi. Opisze sytuację która mi sie ostatnio przytrafiła:

Oddałem do wywołania + komplet odbitek 2 filmy (superia 400). Po odebraniu okazało sie, że jak było gorzej naświetlone (ciemniejsze lub z premedytacją niedoświetlone) to górna połowa zdjecia była rozjaśniona tak ok 3-4 działki. Na negatywie nic takiego nie było. Zareklamowałem, laborantka popatrzyła na negatyw:

- No przeciez ma pan jaśniejsze na górze.
    - Ale to jest negatyw!
    - No to co z tego?!

Ten dialog oddaje chyba całość wykształcenia fotograficznego laborantki.
    Udało mi się w koncu dostać do maszyny, laborantka skanuje negatyw raz jeszcze, i dalej góra zdjęcia jest rozjaśniona. Mówię jej ze to nie jest normalne i ze chyba jest coś z maszyną. Przekonałem ją zeby wsadziła negatyw w skaner do góry nogami, co sie okazało? Góra zdjęcia rozjaśniona (góra czyli to co wczesniej było dołem). Dialog:
    Ja: - No to mamy dowód, ze jest coś z maszyną, nierówno skanuje negatywy.
    - No co Pan chce, odwróciliśmy negatyw no to w innym miejscu jest rozjaśnione, wszystko się zgadza, ma Pan źle naświetlone klatki.

Myślałem ze się tam popłaczę. Straciłem tam 2 godziny czasu, a skonczyło się na tym ze poszedłem do najblizszego labu, zrobiłem 2 odbitki, i pokazałem babie ze są naświetlone równo - udało mi się odzyskać pieniądze.

Wątek jest o labach cyfrowych, podepnę się, tylko ze szukam analogowego, a Krakowie.
    "I love You Cię" Różyczko...
    Galeria ,
    Druga galeria,

Uprawnienia umieszczania postów