I trudno żeby odbiegała bo przecież to ta sama matryca już od 550D aż do 700D i 60D i 7DMkI.
I trudno żeby odbiegała bo przecież to ta sama matryca już od 550D aż do 700D i 60D i 7DMkI.
Wygląda na to że w takim razie Canon się strasznie cofnął w bateriach, bo ja wciąż używam 350D i to z podróbkami i wystarczają mi te baterie w zupełności. Dziwne jest to co piszesz i to bardzo.
Co do baterii w serii xxD to nimi można focić i focić bez końca praktycznie, tyle że mnie się coraz mniej chce dźwigać te duże kloce.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Czy 760/750D będą miały dual pixel CMOS? Wydaje mi się, że nie. Hybrid CMOS III to chyba nie to samo.
Nie, nie będzie dual pixel. Ale z filmików producenta (były linki w tym wątku) wynika, że Hybrid CMOS III sprawuje się bardzo dobrze i generalnie ostrzenie w LV powinno być bardzo szybkie.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Musisz niestety wyedukować się we własnym zakresie, choć dziwne że jako aktywny członek forum nie zarejestrowałeś zmian jakie zaszły w technologii sprzętowej![]()
Nie bardzo rozumiem w czym mam się edukować? Mowa była o bateriach w nowych korpusach xxxD, podałem przykład mojej leciwej 350tki, /że nie jest źle/? Co napisałem więcej, że skłoniło Cię to do pisania tych wywodów, które jak rozumiem mają udowodnić że jestem dyletantem? Czemu ma to służyć?
Kapitan Wagner
Ja na baterię w Canonie 1000D też nie narzekam. Pewnie te akumulatorki z xxD pozwalają na robienie rzędu 1000 zdjęć na jednym naładowaniu, ale w teren i tak nigdy nie szedłbym bez zapasu.