Strona 5 z 17 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 164

Wątek: canon 750D i 760D już oficjalnie

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Domyślnie Odp: canon 750D i 760D już oficjalnie

Cytat Zamieszczone przez atsf Zobacz posta
    A tu mamy taki właśnie odwrotny przypadek, że matryca duża, a sensor mały. Jeśli ktoś liczy na krop z tego 5Ds, to jest pod względem jego rozdzielczości o generację do tyłu za nowymi aparatami z serii 3xD, bo one mają 24 Mp, a nie 19 Mp, czyli APS-C użytkownicy zyskają na samym ekwiwalencie ogniskowej sporo więcej.

Ukochana firma tak właśnie pogrywa, [...] jeszcze trochę ludzi kupi te poprzednie, i się wkurzy, że nie poczekali.
    Nie wiem, trzeba zapytać np. tych co się uginaja pod brzemieniem 1Dx na ile wkurza ich, że nie poczekali na pojawienie się nowych tańszych aparatów apsc co maja 24 Mp albo FF 50 Mp, kiedy oni sa teraz "o generację do tyłu" ze śmiesznymi 18 Mp.

W arytmetyce senseli zachodzi taka równość: 18 = 24.
    Ostatnio edytowane przez pan.kolega ; 14-02-2015 o 22:26
    I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Pełne uzależnienie Awatar atsf
    Miasto
    Lublin

Tych, których stać na 1Dx stać pewnie także na ultra długie teleobiektywy i jeepy, a ja mam w nosie taką kalkulację, żeby do ceny body doliczać jeszcze koszt samochodu terenowego, przyczepy i motorówki Fakty są raczej takie, że do tej pory użytkownicy FF zajmujący się fotografią przyrodniczą mieli podobne możliwości do kadrowania zdjęć, jak użytkownicy APS-C, ale dużo drożej ich to kosztowało w sprzęcie. Wraz z tymi gigantycznymi matrycami będą mieli albo większe możliwości, albo za mniejsze pieniądze, albo i jedno, i drugie, a to jest na plus. Jednakże przewaga w pikselach równolatków APS-C jest widoczna i ma znaczenie w tym zakresie.

Szumy z tych nowych matryc C 5Ds są jednak na poziomie APS-C i na wykadrowanym zdjęciu są widoczne. Nie chrzań mi tu, Bechamot, że ja czegoś nie rozumiem, to raczej ty nie rozumiesz, że są ludzie na świecie, którzy nie tylko robią pełne kadry, ale także używają wycinków z tych kadrów, bo nie dysponują odpowiednio długimi teleobiektywami. Dwa metry to sobie można podejść do cioci, a spróbuj do wróbla Zrobienie wydruku A4 z 5Ds to jest zawracanie głowy, do tego wystarczy 8 Mp, a nie 50. Szum, oczywiście zaniknie, wszakże nie do końca, tylko po co komu taka zabawa? Te nowe FF są dedykowane do prac wielkoformatowych na niskich ISO, a jak ktoś liczy na cudowne wycinki- to się trochę przeliczy, bo będzie miał jakość obrazka jak z aparatu za 2 tys. PLN

Pultasz się, Bechamot, w swoich dowodach, pisząc że przy przeskalowaniu rozdzielczość zostanie taka sama. A niby jakim cudem? Przeskalowanie w dół oznacza wywalenie szczegółów w kosmos, więc rozdzielczość obrazka spada nawet szybciej, niż poziom szumu, bo jego też oprogramowanie traktuje jako element obrazu i stara się zachować dla potomności jak najwięcej
    EOS 550D, 6D, M2, M5, 80D, 7D II, kit 18-55 IS, EF-S 55-250 IS STM, EF-M 4-5,6/11-22 STM, EF-M 3,5-5,6/18-55 STM, EF-M 2/22 STM, EF 3,5-4,5/28-70, EF 1,8/50 Mk 1 i STM, EF 100-400L II, Tamron 100-400, Olympusy OM-1, OM-2N, OM-4, OM-10, stałki i zoomy Zuiko od 24 do 200 mm.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez rostek andrzej Zobacz posta
    Czy któreś z tych body ma matryce FF bo nie ogarniam Czy przy wszystkich wątkach musimy czytać o tym samym? Wyluzujcie
    Nie i powoli przestaję być cierpliwy - po prostu dalsze OT tego typu będą usuwane i to nie bez nagród.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu
    Miasto
    Wwa

Czy wiadomo, kiedy 760D będzie w sklepach ?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślam się, że pewnie początek kwietnia. Też czekam niecierpliwie.

P.S. Na razie nie ma nawet jeszcze podręczników w formie elektronicznej.
    Ostatnio edytowane przez jotes25 ; 05-03-2015 o 11:25

Myślicie, że warto czekać na 760D czy kupować D70?

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

Cytat Zamieszczone przez mozzer Zobacz posta
    Myślicie, że warto czekać na 760D czy kupować D70?
    Wiesz jakie sa roznice miedzy tymi modelami?

Specyfikacja jest już dostępna. Największą różnicą jest nowa matryca. Ja generalnie zaczynam wchodzić w lustrzanki, więc stąd moje pytanie do Was. Jest sens czekać na to czy kupować D70?

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

Te nowe matryce w Canonie to takie odgrzewane kotlety.

Cytat Zamieszczone przez RTSiak Zobacz posta
    Preorder the Canon EOS Rebel T6s $849 (760d) - przy dzisiejszym kursie $ = ~3100
    Preorder the Canon EOS Rebel T6i $749 (750d) - ~2700
    Raczej cena u nas to zazwyczaj taka sama ale w EURO...wiec:
    750d ~ 3085 pln
    760d ~ 3499 pln

Co ciekawe beda one wchodzily do sprzedazy w tym samym czasie (mniej/weicej) co Pentax K-S2 (w jego przypadku juz mozna skladac zamowienia - 2899 pln)
    ciekaw jestem jak wypadna testy pomiedzy nimi....narazie wielkoscia 750/760 wygrywa :P
    -> Compare camera dimensions side by side

Strona 5 z 17 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów