Strona 18 z 30 PierwszyPierwszy ... 8161718192028 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 171 do 180 z 295

Wątek: Canon 5DS & 5DS R już oficjalnie (link do strony Canon)

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie Odp: Canon 5DS & 5DS R już oficjalnie (link do strony Canon)

Cytat Zamieszczone przez konradl Zobacz posta
    wszyscy w domu tam u nich? 12 tys, no z wielkimi bolami 13 tys byloby jakos tam akceptowalne ale 15 tys?? + 1 tys za ten sam aparat z innym filtrem? Co z nimi nie tak?
    Myślę że wszystko w porządku. Chcą ogolić ile się da - bardzo proawidłowe postępowanie w przypadku firmy ktora ma znikomą konkurencję.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez HurricanE Zobacz posta
    Nowalijki kosztują, po prostu. Każda nowa generacje 5D jest droższa od poporzedniej i tak sie sprzedaj

Pewnie były, ale moze ktos nie widział:
    https://youtu.be/sJBq0z2Vmu4https://youtu.be/sJBq0z2Vmu4
    dokładnie - pamiętam czasy kiedy 5D I funkiel nówka ze sklepu z papierami kosztował 5000zł potem parę kryzysów wywołanych przez banki i 5D III kosztuje ponad dwa razy więcej - da się ? da się. kryzys został wywołany w porę bo się wtedy wydawało że sprzęt będzie taniał i taniał.

btw fajny film - taki opis modelu biznesowego - prawda od strony strony przedstawiciela handlowego - uśmiałem się.
    Ostatnio edytowane przez jaś ; 14-03-2015 o 16:55
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Dopiero zaczyna Awatar freemodest
    Miasto
    Nysa/Wrocław

No i zrobili mi na złość bo już byłem pewien przesiadki na 5dIII a teraz nowości. Jak uważacie warto czekać w takiej sytuacji? W chwili obecnej na 5dIII jest jeszcze cashback więc kusząca cenowo oferta. Z drugiej strony jak wprowadza już na rynek te dwa aparaty cena może jeszcze spaść, a i czy warto inwestować w starszą konstrukcję kiedy takie machiny są na horyzoncie. W sumie nie rozumiem trochę tego modelu bez filtra. Chyba ten filtr jest na ogół by pomagać, nie szkodzić. Czy ktoś fotografujący dajmy krajobrazy, lub sceny bardziej piktorialne narzekał na obecność tego filtra? Może się orientujecie czy jakiś inny aparat na rynku jest jego pozbawiony(może jakiś hassel? czy nikon?)
    modeststudio.pl
    facebook.com/modeststudio

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez freemodest Zobacz posta
    No i zrobili mi na złość bo już byłem pewien przesiadki na 5dIII a teraz nowości. Jak uważacie warto czekać w takiej sytuacji? W chwili obecnej na 5dIII jest jeszcze cashback więc kusząca cenowo oferta. Z drugiej strony jak wprowadza już na rynek te dwa aparaty cena może jeszcze spaść, a i czy warto inwestować w starszą konstrukcję kiedy takie machiny są na horyzoncie. W sumie nie rozumiem trochę tego modelu bez filtra. Chyba ten filtr jest na ogół by pomagać, nie szkodzić. Czy ktoś fotografujący dajmy krajobrazy, lub sceny bardziej piktorialne narzekał na obecność tego filtra? Może się orientujecie czy jakiś inny aparat na rynku jest jego pozbawiony(może jakiś hassel? czy nikon?)
    sa od dluzszego czasu:

nikon s800 wersja z i bez , podobnie sony a7 , leica , niektore mniejsze sa tez bez filtra .
    efekt mory usuwaja rachunkowo.
    da sie pomierzyc nieznacznie wyzsza rozdzielczosc odwzorowania , ale i niekiedy widac more.
    w sumie roznica w praktyce bez wiekszego znaczenia , jesli juz w ogole bylaby widoczna to tylko w skali 100%.

Dopiero zaczyna Awatar freemodest
    Miasto
    Nysa/Wrocław

Fakt o nikonie d800E kiedyś czytałem ale wypadło mi to z głowy. Boli to, że aparaty Nikona za niższą cenę zaczynają prezentować lepszą jakość
    modeststudio.pl
    facebook.com/modeststudio

Początki nałogu Awatar tkosiada
    Miasto
    UK

Wczoraj byłem na targach fotograficznych w Birmingham i mogłem sie troche pobawić eLkami, ale także nowym 5Ds +11-24
    Nie ma co, szkło robi wrażenie, niestety klapka była zablokwana i nie można było zrobić kilku zdjęć na własny użytek, a 11mm robi wrażenie - no prawie jak fish
    Co do samego aparatu to za specjalnie nie była jak go obejżeć bo było sporo zainteresowanych za mną, ale ów expert pokazał mi fajną rzecz - przy spóście mamy mały przycisk M-Fn, naczęściej wykorzystywany do pomiaru ekspozycji przy lampie zew, otóż miał ustawiony skrót pod nim do cropa, czyli jedno wciśniecie i pojawiał sie ramka w wizjerze 1,3 ( chyba 40Mpix), dalej 1,6 i mniejsza ramka ( czyli chyba 20...pare) i 1x1,
    przydatne przy widoczkach
    Sam aparat bez gripa trzymał sie dobrze i nie sprawiał wrażenia źle wyważonego z tym szkłem, a swoje waży, czyli wygodnie i pewny uchwyt
    Kolejna sprawa to dodali w stylach obrazu dodatkowe ustawienia. W szczgółach danego stylu oprócz ostrości, kontrastu, nasycenia itp dodali też to co mamy w DPP - po rozwinięciu Unsharp mask mamy Strengh, Fineness i Threshold i to już z pozycji aparatu moży sobie ustawić. Sam Użytkownik wypowiadał się o tym zestawie bardzo pozytywnie będąc 2 tyg temu na jakimś wypadzie w górach

Można już pobrać rawy z 5DSR :
    Canon 5DS R Review: Now Shooting! - Thumbnails

W cieniach jak to zwykle u Canona. Myślałem nad zakupem ale już mi przeszło

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

Peter Hurley Reviews the Canon 5DS

https://www.youtube.com/watch?v=nOPKGwwxubQ

Pełne uzależnienie
    Miasto

Cytat Zamieszczone przez freemodest Zobacz posta
    Czy ktoś fotografujący dajmy krajobrazy, lub sceny bardziej piktorialne narzekał na obecność tego filtra? Może się orientujecie czy jakiś inny aparat na rynku jest jego pozbawiony(może jakiś hassel? czy nikon?)
    Cytat Zamieszczone przez Bechamot Zobacz posta
    sa od dluzszego czasu:

nikon s800 wersja z i bez , podobnie sony a7 , leica , niektore mniejsze sa tez bez filtra .
    Podklejam:

http://www.outdoorphotographer.com/i...pass/chart.pdf

Źródło: Can You Go No Low-Pass? | OutdoorPhotographer.com

Takie aparaty, a taka cisza.
    Linki do instrukcji w pdf EOS 5DS - Canon Europe

Strona 18 z 30 PierwszyPierwszy ... 8161718192028 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów