Pokaż wyniki od 1 do 10 z 295

Wątek: Canon 5DS & 5DS R już oficjalnie (link do strony Canon)

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie
    Miasto

Domyślnie Odp: Canon 5DS & 5DS R już oficjalnie (link do strony Canon)

Cytat Zamieszczone przez mattom Zobacz posta
    Ściągnąłem sobie rawa dla 5Ds i 5Ds R (iso 800) i powiem nie bardzo widzę różnicę.
    Ale... Co to Ciebie obchodzi? Link nie był dla Ciebie tylko dla ogółu bo 5DS został dopiero co dodany do porównywarki.

Pytałeś się o coś innego:

Cytat Zamieszczone przez mattom Zobacz posta
    No dobra, w takim razie czy w zakresie czułości 800 - 6400 dużo zyskam kupują 5ds w porównaniu mkII. Canon nie udostępni rawów więc trudno ocenić bez aparatu. Może ktoś kto ma się wypowie ?
    Powinieneś sobie porównać zdjęcia z tych dwóch aparatów. W tym zakresie czułości jaki podałeś dużo nie zyskasz, właściwie nic nie zyskasz.

Układ jest tylko taki że gdybyś chciał przykładowo zrobić wystawę swoich prac na wydrukach większych od A3 z zachowaniem jak największej ilości detali które mogłyby lub wręcz przesądzałyby o sposobie odbioru zdjęcia przez widza, to nie osiągnąłbyś tego drukując zdjęcia z 5DMkII. To m.in. dla takich zastosowań są przeznaczone te (5DS oraz 5DS R) aparaty oraz wszystkich pozostałych w których pokazanie jak największej ilości detali to świętość.

Co do czasów otwierania się plików RAW najniższe jakie udało mi się zarejestrować to:

RAW (70,2MB) z 5DS: 1,90 sekundy
    RAW (30.0MB) z 5DMkII: 1,60 sekundy

Czas liczony stoperem od momentu uruchomienia Preview do momentu pojawienia się całej zawartości pliku RAW na ekranie. Sprawdziłem to na swoim Mac mini (Late 2012) z procesorem i7 2,6GHz, 16GB pamięci RAM i dyskiem Samsung SSD 840 EVO 500GB.
    Ostatnio edytowane przez mkamelg ; 26-06-2015 o 18:25

Uprawnienia umieszczania postów