Będzie jak zwykle w canonie co ma swoje plusy (mniej niespodzianek w nowych korpusach) u mnie na wsi mówią że znane zło jest lepsze niż nieznane dobro - więc będzie jak zwykle ale to fajny aparat, mz. mało kto (na forum w szczególności) go potrzebuje, a jeszcze mniej ludzi będzie zdolnych wykorzystać jego potencjał. ja na ten przykład nie chcę mieć 50 megapixelowego aparatu bo po pierwsze musiałbym zmienić komputer, a jeszcze go chcę chwilę poużywać, po drugie nie robię powiększeń większych niż 90cmx60cm a do tego wystarcza mi to co mam bo nie kadruję po zrobieniu zdjęcia, a po trzecie nie wiem czy przy 17-40L (z którego jestem zadowolony) odczułbym te 50MPix, reszta mojej optyki mogłaby to całkiem znośnie przeżyć. Ale równie dobrze może się okazać że za dwa lata połowa forum będzie miała ff z 50MP. Chciałbym mieć aparat z odrobinę większym DR ale specjalnego parcia też nie mam radziłem sobie kiedyś na cropie, a to co mam na FF nie odbija się jakąś czkawką przy postprocesingu - nadal uważam że matryca 20-24Mpix na FF jest dla mnie na dzień dzisiejszy optymalna.