Pokaż wyniki od 1 do 10 z 295

Wątek: Canon 5DS & 5DS R już oficjalnie (link do strony Canon)

Mieszany widok

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Canon 5DS & 5DS R już oficjalnie (link do strony Canon)

Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
    To samo było słychać już 10 lat temu jak się 1Ds pojawił, a mimo to dotrwaliśmy do 50 mpx i jakoś te obiektywy dają rady, co widać na zamieszczonych wcześniej samplach. Ja z pewnością tego sprzętu nie kupię, bo go nie wykorzystam, ale to nie znaczy, że ktoś inny czegoś takiego nie potrzebuje.
    granica rozsadku dla FF lezy gdzies w okolicach 200 - 250 mpx - ograniczenie dyfrakcyjne.

nastepna matryca w C bedzie miala juz polowe tego - widze ze przy rzeczywiscie nowych modelach podwajaja w C liczbe pixeli - i slusznie nie ma potrzeby czesciej.

sadze ze w ciagu 10 lat zobaczymy 100 mpx w ff. , jesli nam nieprzewidziane okolicznosci polityczne nie zatrzymaja rozwoju cywilizacyjnego w tym czasie.
    co niektorzy beda narzekac - po co 100 mpx - w zupelnosci wystarczy 50 ;-)))

Domyślnie Odp: Canon 5DS & 5DS R już oficjalnie (link do strony Canon)

Cytat Zamieszczone przez Flotsam Zobacz posta
    ..Ale w niektórych Nikonach można podpiąć obiektyw DX do korpusu FX, więc to konkretny ficzer, a tu - nie
    Nie w niektórych, tylko we wszystkich. Ma się do wyboru opcje czy aparat ma to wykryć i ustawić DX albo manual. Niektórzy ustawiają manual i mając szkła DX pracują na FF, ze sporą winietą. Ale mają więcej niż daje DX z tanimi szkiełkami. Np z 35/1.8 DX. Taniutkie fajne szkło, daje na FX winietę, ale rysuje na całej klatce.

Cytat Zamieszczone przez Pikczer Zobacz posta
    Pogon za megapixelami u takich firm jak Canon czy Nikon, to nonsens wg mnie. Zaraz dojdziemy do tego, ze trzeba bedzie znowu nowych szkiel z wieksza rozdzielczoscia, bo nawet te "new" nie ogarniaja takiej ilosci megapixeli...
    Hm, ale tak się dzieje cały czas. Optyka jest ciągle poprawiana. Poprawę widać na 20 Mpx też. Nie ma specjalnej optyki pod 50 Mpx.

Cytat Zamieszczone przez Bechamot Zobacz posta
    granica rozsadku dla FF lezy gdzies w okolicach 200 - 250 mpx - ograniczenie dyfrakcyjne.
    Chyba mniej. To zależy od użytej przysłony. W każdym razie trzeba będzie używać bardo dobrych jasnych szkieł nieznacznie je przymykając.
    Już na tych 50 Mpx dla max ostrości nie będzie można przekraczać przysłon 5,6 czy 6,3 (nie liczyłem). Większe przymknięcie da spadek ostrości gdy sie będzie oglądało cropa (ale zwiększy GO). To dopiero "odkryjecie", ale potencjalni nabywcy niech to wezmą pod uwagę.

Cytat Zamieszczone przez Bechamot Zobacz posta
    sadze ze w ciagu 10 lat zobaczymy 100 mpx w ff. ...
    co niektorzy beda narzekac - po co 100 mpx - w zupelnosci wystarczy 50 ;-)))
    Myślę, że szybciej nż za 10 lat.
    narzekania - oczywiście, że będą. Są narzekania, że 50 to za dużo i będą, że 50 to za mało

Uprawnienia umieszczania postów