Pokaż wyniki od 1 do 10 z 295

Wątek: Canon 5DS & 5DS R już oficjalnie (link do strony Canon)

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Canon 5DS & 5DS R już oficjalnie (link do strony Canon)

Cytat Zamieszczone przez Flotsam Zobacz posta
    Mhm... logiczne i mieści się w dotychczasowej filozofii firmy... ale po co w ogóle opcja rejestrowania cropa, skoro pula obiektywów do wykorzystania (firmowych) pozostaje ta sama? Pytam czysto teoretycznie, taki aparat pozostaje poza moim zasięgiem finansowym i ta akurat cecha nigdy nie będzie dla mnie decydująca. Ale w niektórych Nikonach można podpiąć obiektyw DX do korpusu FX, więc to konkretny ficzer, a tu - nie (no, chyba że ktoś sobie podepnie Sigmę 18-35).
    Czy to jest tak, że jak przełączymy na rejestrację cropa, to np. wzrasta szybkostrzelność?

--- Kolejny post ---

Nie wiem, czy utrzymam się w konwencji... ale jeśli chciałbym mniejszego pliku/rozdzielczości, to po prostu zmieniłbym rozdzielczość... Tam jest sRAW, bo nie znalazłem?
    Ale taki digitalny plasterek to nawet postęp względem kreatywności użytkowników forum!
    masz racje , w gruncie rzeczy to nie jest potrzebne.
    jednym kliknieciem mozna obciac w komputerze wszystkie zdjcia do aps -c i nawet nie musi to byc obciecie centralne , a wiec nawet wygodniej w komputerze.
    sens jaki widze , to zmniejszenie wielkosci pliku juz na starcie ( przy zachowaniu tej samej rozdzielczosci wzglednej - sraw obnizy rozdzielczosc wzgledna) , czyli w momencie zrobienia zdjecia i druga mozliwosc - dopasowanie powiekszenia w LV do cropa 1,6 lub 1,3.

w sumie zastosowanie raczej rzadkie , bez ktorego mozna sie obejsc - ot wodotrysk.
    nawet nie bede sie zastanawial , gdzie to opcja znajduje sie meni. zwyczajnie niepotrzebna dla mnie.
    prawdopodobnie przydatany bedzie sraw , mraw - ale zobaczymy jaki to ma wplyw na dr i czy w ogole?

najciekawsze bedzie inne zastosowanie - zdjecia w pelnej rozdzielczosci a pozniej ich prezentacja w galerii na cb w wielkosci 1024 px *900 px , hi , hi , hi.

Uprawnienia umieszczania postów