Strona 26 z 30 PierwszyPierwszy ... 162425262728 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 251 do 260 z 295

Wątek: Canon 5DS & 5DS R już oficjalnie (link do strony Canon)

Pełne uzależnienie
    Miasto

Domyślnie Odp: Canon 5DS & 5DS R już oficjalnie (link do strony Canon)

Faceci rozumieją tylko pismo obrazkowe.

Rozdzielczość 50,6 Mpix z 5DS, zdjęcia robione "z ręki" z tej samej odległości dla każdego z przykładów. Obiektyw w użyciu to Canon EF 50mm f/1.8 STM. Żeby było fajnie, ładnie i przyjemnie to powinienem to zrobić w dzień przy niskim ISO ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło, przynajmniej możecie zobaczyć jak sobie szumi 5DS na ISO 3200.

Po kliknięciu na daną miniaturę otworzy się nowa karta przeglądarki i trzeba trochę poczekać aż całość się załaduje.

Celowane w napis "Neutrogena":

Po zejściu z EV na około -1 dla 1/125:

Po podbiciu EV na +1 dla 1/250:

Celowane w logo "GMP":

Po zejściu z EV na około -1 dla 1/125:

Po podbiciu EV na +1 dla 1/250:

Który czas otwarcia migawki lepiej niweluje drgania powstające podczas wykonywania zdjęć "z ręki" w rozdzielczości 50,6 Mpix aparatem Canon EOS 5DS?
    Ostatnio edytowane przez mkamelg ; 10-11-2015 o 01:19

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Jacku no wiadomo że będzie gorzej niż w Nikonie przecież to tylko Canon .
    Gorzej być musi, bo 50 Mpx to więcej niż 36. Ale ja pytam o 1/250s. Bo przy szkle o ogniskowej dajmy na to 24 mm musi też uzywać czasu 1/250 s?

Cytat Zamieszczone przez Michal_Cz Zobacz posta
    Jacku poczytaj przytoczony przez Ciebie artykuł. Większość pisze o czasach. Nikt nie pisze że szkło nie wyrabia.
    Nie odpowiadam za prawidłowość wyciąganych wniosków Tu zachodzą oba czynniki jednoczesnie - słabsza ostrośc i poruszenie. Ta dyskusja miał miejsce chyba ponad 2 lata temu. Fatman miał zbyt krótko D800 - przesiadł się na Canona, mocno zależało mu na filmowaniu. Dziś mam już dość sprecyzowane poglądy na uzywalność D800. To najlepszy z aparatów do spokojnej, starannej pracy. Myslę, że dokładnie to samo jest w przypadku 5Ds. Opinie będą rozbieżne - zalezy kto dostanie aparat do rąk i jaki ma styl pracy.

po to czytam watek o 5Ds by wyciagać wnioski - czy to co się dzieje przy pracy na tak upakowanych matrycach FF to kwestia budowy Nikonów D8xx czy też to samo jest w Canonie 5Ds. Widzę, że w Canoni ejest podobny problem", czyli to nie D8xx jest winien, tylko ludzi którzy się przesiedli z 12 na 36 Mpx.
    W Canonie przesiadka jest mniejsza - z 22 na 50. Trzeba patrzeć na %
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 10-11-2015 o 01:43

Pełne uzależnienie

wniosek po lekturze żółtego forum był taki że D800 ma takie sobie mocowanie/wytłumienie lustra co skutkuje problemami jak czytałem to nie tylko czasy z ręki ale również problemy komorą lustra po pewnym czasie eksploatacji - to się może wiązać, a w D810 temat ponoć został poprawiony, istnieją cropy zarówno nikona jak i canona z analogicznym jak w D800 czy podobnym jak 5Ds upakowaniem pikseli i nie słychać o kłopotach z utrzymaniem korpusu w ręce - mniejsze lustro - łatwiej wytłumić - problem znika. W canonie jak na razie nie słychać o tym problemie - należy pamiętać że utrzymanie czasów z ręki to kwesta indywidualna, jeden utrzyma, drugi nie, klepacz spustu nie utrzyma żadnego sensownego czasu - liczą się indywidualne możliwości i technika.
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

Tu wlasnie byl pies pogrzebany. Lustro w d800 latalo jak przyslowiowy mieszkaniec bliskiego wschodu po pustym sklepie.

Cytat Zamieszczone przez Michal_Cz Zobacz posta
    Bartek, a mógłbyś ze swojej strony napisać. Spostrzeżenia, uwagi, plusy i minusy. Jak w porównaniu do 5mark3
    Michał jeżeli chodzi o plusy to poprawili niektóre rzeczy w stosunku do 5d III ale nie są to zmiany tak odczuwalne jak były kiedy przesiadałem się z 5d II na III.
    na plus: lepsza jakość zdjęć, lepiej działający AF, grip pasujący z 5d III, nie zmienili układu przycisków, przyjemny dzwięk lustra
    z minusów: wraz z zakupem aparatu zaczynają się problemy z magazynowaniem zdjęć, trzeba kupić szybsze i bardziej pojemniejsze karty CF i SD, więcej dysków do komputera, do tego musiałem zrobić update Ramu w komputerze, kupić kolejnego LR-który otworzy Rawy.

Miasto
    Łódź

Bartek thx

--- Kolejny post ---

Bartek thx

Dopiero zaczyna

Ciekawostka!!!
    dpreviewocenił eos 5 dsr (17 grudnia)Zporównania jakości obrazka RAW (długość słupka na wykresie)5dsr, 5d mk III i 5d mk II wynika, że 5d mk II ma słupek najdłuższy- najlepszą jakość obrazka RAW

http://www.dpreview.com/reviews/canon-eos-5ds-sr/12

Pełne uzależnienie Awatar marfot
    Miasto
    Zgorzelec

Cytat Zamieszczone przez kupisk3 Zobacz posta

Ciekawostka!!!
    dpreviewocenił eos 5 dsr (17 grudnia)Zporównania jakości obrazka RAW (długość słupka na wykresie)5dsr, 5d mk III i 5d mk II wynika, że 5d mk II ma słupek najdłuższy- najlepszą jakość obrazka RAW

http://www.dpreview.com/reviews/canon-eos-5ds-sr/12

Jestem pod wrażeniem RAW-ów z 5DS. Dla mnie wielki postęp w stosunku do mojego 5DII. Przede wszystkim szczegóły, postać szumu (przyjemne ziarenka ) no i gładziutkie przejścia tonalne na niskich ISO.
    No ale jak się nie ma co się lubi ...
    https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Chodzi mi ten korpus po głowie
    Ciekaw jestem czy ktoś na forum używa do fotografii dzikiej przyrody i której wersji korpusu? Jako połączenie zalet pełnej klatki i cropa w jednym. Z opinii zasłyszanych ponoć wycinek 20 MPx wygląda nieco lepiej niż pełen kadr z 7d2. A jak np. wygląda bliżej brzegu klatki używając 400/5.6. Albo 300/2.8 bądź innego supertele? Wszelkie opinie (także dot. innych aspektów np. AF) w takim zastosowaniu mile widziane

Pełne uzależnienie
    Miasto

Ja mam 5DS ale nie mam dostępu do tych obiektywów więc Tobie nie pomogę. Zapoznaj się z tymi recenzjami:

Living Wilderness: Hands on with the Canon 5Ds R

Josh Anon – Canon 5DS For Wildlife Mini-Review
    Ostatnio edytowane przez mkamelg ; 05-03-2016 o 18:02

Strona 26 z 30 PierwszyPierwszy ... 162425262728 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów