Strona 20 z 29 PierwszyPierwszy ... 101819202122 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 191 do 200 z 295

Wątek: Canon 5DS & 5DS R już oficjalnie (link do strony Canon)

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar diplo
    Miasto
    Zamość

Domyślnie Odp: Canon 5DS & 5DS R już oficjalnie (link do strony Canon)

Ha jak nie widać różnicy to po co przepłacać Mam 5II i 6 być może lada lada kupię 5III chyba nie ma sensu pchac się w 5Ds to raczej aparat do studia.
    5DMK3 z grypą, 5DMK2 też chory, 6D, 40D,1200D, 350D, C85 f1.8, C24-70 f2.8L, C70-200 f4 L IS, S 35 1.4 A, T 15-30 2.8, S 18-125 f3.5/5.6, C430EX, YN-600EX-RT...i kit

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez diplo Zobacz posta
    Ha jak nie widać różnicy to po co przepłacać Mam 5II i 6 być może lada lada kupię 5III chyba nie ma sensu pchac się w 5Ds to raczej aparat do studia.
    no nie wiem.

do studia to masz hasselblady , phase one , pentax 645

raczej ze wzgledow prestizowych- canon chcial odzyskac rekord rozdzielczosci.

ten aparat wymaga odnowienia calej " infrastruktury " dookola.
    juz przy 36 mpx i ok 50 mb/raw bardziej skomplikowana obrobka stawala sie proba cierpliwosci.

zakup 5dsr wymaga zapewne zakupu najszybszego komputera.
    nie odczuwam potrzeby podniesienia rozdzielczosci .
    spoko wystarcza 24-36mpx i to z duzym nadmiarem , oby poprawili w mk IV zakres tonalny , to sie przyjrzymy blizej czy warto zamienic.

kiedy kupilem mkII wiedzialem ze bede dluzej uzywal - myslalem 2 , gora 3 lata.
    mam juz szosty rok i nie bardzo jest na co zamienic w C.
    AF dziala bezblednie , z ML mam rozszerzenie jakich nie ma mkIII. Jakosc obrazowania w nastepnych modelach sie nie poprawila - wiec jesli nie bedzie poprawy zakresu tonalengo to poczekamy na mkV , albo nowa a7 gdy zajdzie potrzeba wymiany. Widac rozwoj matryc cmos osiagnal stan bliski nasyceniu, przyrost bedzie coraz wolniejszy.

Początki nałogu

Cytat Zamieszczone przez Bechamot Zobacz posta
    +1, nie ty jeden. Przez chwilę nęciła mnie tylko 7D2, zabójczy AF i świeżość funkcjonalna, ale...obrazek nie ten.
    papa 5D2 | EOS R | RF 24-105 L IS NANO| Sigma 15 | EF 24 L II | EF 16-35 L II | EF 50 L |EF 70-300 IS II NANO | TS-E 24 II

Miasto
    Zamość

Cytat Zamieszczone przez bmfcker Zobacz posta
    +1, nie ty jeden. Przez chwilę nęciła mnie tylko 7D2, zabójczy AF i świeżość funkcjonalna, ale...obrazek nie ten.
    Dlatego ja kupiłem 6D na przeczekanie bo moja 5D2 ma napykane ponad 200K i boję się, że może w każdej chwili paść
    5DMK3 z grypą, 5DMK2 też chory, 6D, 40D,1200D, 350D, C85 f1.8, C24-70 f2.8L, C70-200 f4 L IS, S 35 1.4 A, T 15-30 2.8, S 18-125 f3.5/5.6, C430EX, YN-600EX-RT...i kit

Dopiero zaczyna

Cytat Zamieszczone przez Bechamot Zobacz posta
    AF dziala bezblednie , z ML mam rozszerzenie jakich nie ma mkIII. Jakosc obrazowania w nastepnych modelach sie nie poprawila - wiec jesli nie bedzie poprawy zakresu tonalengo to poczekamy na mkV , albo nowa a7 gdy zajdzie potrzeba wymiany. Widac rozwoj matryc cmos osiagnal stan bliski nasyceniu, przyrost bedzie coraz wolniejszy.
    AF w mkII działa bezbłędnie ? Mam mkII i często mnie AF wkurza bo nie może wyostrzyć, szczególnie w ciemniejszych pomieszczeniach. No chyba że mam cos uszkodzone ?

--- Kolejny post ---

Tak przyjrzałem się fotką z 5Ds na fotoplis i w zakresie szumów w większych iso (to mnie interesuje) rewelacji specjalnej nie ma. A jest gdzieś może do pobrania pełen RAW z tego aparatu ?

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez mattom Zobacz posta
    AF w mkII działa bezbłędnie ? Mam mkII i często mnie AF wkurza bo nie może wyostrzyć, szczególnie w ciemniejszych pomieszczeniach. No chyba że mam cos uszkodzone ?

--- Kolejny post ---

Tak przyjrzałem się fotką z 5Ds na fotoplis i w zakresie szumów w większych iso (to mnie interesuje) rewelacji specjalnej nie ma. A jest gdzieś może do pobrania pełen RAW z tego aparatu ?
    af dziala wspaniale , jest dokladny. ostrzy bezblednie w warunkach w jakich nie robi sie zdjec z reki , gdyz za ciemno.
    np 6400 iso , 2,0 1/5 sek.

sceny dynamiczne , w ruchu , kazdy AF ma prawo nie zdazyc, czesto jest lepiej przejsc na MF. nastawiam np " z gory" na skali 3 m , podchodze na odleglosc ok 3 m i wyzwalam . jest szybciej i z nie wiekszym bledem dla fotografowanej sceny ( ktora przeciez ma jakas glebie) niz robilym to AF-em.

w ds szumy w pelnej rozdzielczosci maja byc prawo nieco wieksze - to jest poziom d7mk2 , ale po zrdeukowaniu wielkosci do 22mpx , winny byc nieznacznie mniejze niz w c5mk2/3.
    szum spadnie nieco , kosztem rozdzielczosci.

Dopiero zaczyna

No to chyba mam coś uszkodzone bo jak tylko jest nieco w pomieszczeniu ciemniej to nie może złapać ostrości i muszę ostrzyć ręcznie

Miasto
    Zamość

Bartku a jakieś z wesela i/lub ślubu z wysokim ISO

Cytat Zamieszczone przez diplo Zobacz posta
    Bartku a jakieś z wesela i/lub ślubu z wysokim ISO
    Jeśli chodzi o ślub za niedługo będę mógł coś więcej powiedzieć Ostatnio robiłem konferencje gdzie było dość słabe światło i bez wspomagania z lampy wydaje mi się, żę AF działą lepiej niż w 5d III ale za krótko mam aparat żeby to potwierdzić na 100%. Jak już ktoś wspomniał nie jest to napewno następca 5d III i tam gdzie nie potrzebuje rozdzielczości będe używał 5d III ze względu na mniejsze pliki które mniej obciążają komputer.
    Na miejscu osób które mają dylematy co do wyboru aparatu:
    Gdybym miał 5d I lub II i robiłbym tylko reportaże kupiłbym 5d III
    Gdybym miał 5d III i robiłbym tylko reportaże a potrzebowałbym backupu kupiłbym 6d lub 5d III
    Ostatnio edytowane przez Bartek Dziedzic ; 26-06-2015 o 18:31

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

Lepiej 100 macro (L ofc) na f5.6

Strona 20 z 29 PierwszyPierwszy ... 101819202122 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów