Strona 12 z 29 PierwszyPierwszy ... 2101112131422 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 295

Wątek: Canon 5DS & 5DS R już oficjalnie (link do strony Canon)

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak

Domyślnie Odp: Canon 5DS & 5DS R już oficjalnie (link do strony Canon)

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    Przypominam, że bodaj w 2010 Canon pokazał matrycę 120Mpx w formacie APS-H. A więc o znacznie większej rozdzielczości niż ta w 50Mpx. I przede wszystkim o ciekawszej architekturze (5ds nadal ma tylko 30fps w video).
    Ha, wywołałeś wilka z lasu !

CP+ 2015: Canon shows off prototype 120MP CMOS sensor: Digital Photography Review

Fajne komentarze czytelników, przynajmniej inne zdjęcie niż w 2010

jp
    Ostatnio edytowane przez jan pawlak ; 13-02-2015 o 13:06
    puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
    Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
    http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
    public.fotki.com/janusz-pawlak/

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Cytat Zamieszczone przez jan pawlak Zobacz posta
    Cwaniacy. Pięć lat w ukryciu trzymali.

Cytat Zamieszczone przez jinks Zobacz posta
    Ciekawe dlaczego canon od razu dał matrycę 50mpix. Zazwyczaj wszelkie nowości, ulepszenia i innowacje dawkują bardzo oszczędnie w kolejnych modelach. Mamy nagle skok 20-->50mpix ponad 2x więcej. Do tej pory byli dla mnie mistrzami ekonomiczno-marketingowej rozgrywki. Odnoszę wrażenie, że pierwszy raz wyłamali się z dotychczasowej strategii.
    W zasadzie od 300d każdy model pojawiał się w odpowiednim momencie, z odpowiednią funkcjonalnością - nie za dużo, nie za mało...a tu nagle dali wszystko co mieli
    A od ilu lat nikon ma więcej pikselów?? Pewnie ruszy jakaś kampania promująca NAJbardziejpikselowy aparat świata

Pełne uzależnienie

Przesadzasz z tym, ze dali wszystko co mieli. Dali tylko 50MPix tak na prawde. Gdzie 4k video? Gdzie chocby 1080 50/60p nie mowiac juz o 720 120p. Gdzie obrotowy wyswietlacz? Maja jeszcze co dokladac do nastepcow.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

12-21 - ja wiem czy obecna rozdzielczość to taki gigantyczny skok? Jest trochę więcej ale nie robiłbym z tego wielkiej sprawy.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    12-21 - ja wiem czy obecna rozdzielczość to taki gigantyczny skok? Jest trochę więcej ale nie robiłbym z tego wielkiej sprawy.
    Wszystko zależy od zastosowań. Tak jak napisał przedmówca, 2x większa rozdzielczość to 40% wzrostu rozdzielczości (teoretycznie). Nawet jeśli w praktyce to będzie tylko 20%, to jest np. dla mnie różnica pomiędzy zastosowaniem szkła 500/4 L IS a 600/4 L IS, a to naprawdę dużo. Np. dużo lżej i dużo taniej.

I jeszcze dlaczego akurat 50Mpx. Pomijając już wyjaśnione kwestie natury technicznej czy teoretycznej, to główny cel tej puszki to MF. Canon sam o tym pisze.

Uzależniony Awatar Macios
    Miasto
    Szczecin

Wg mnie to aparat dla ludzi świadomych - wiedzących "po co mu taki":-) Np. mi do zdjęć krajobrazowych, architektury i produktowych sprzedawanych na stockach bardzo się przyda "zwiększona rozdzielczość i ostrość".

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Wracając jeszcze do matrycy 120MPx, zaraz ktoś zapyta, a co ze szkłami? odpowiedź: nic, w ścisłym centrum kadru nie ma problemu. Da radę każda porządna L-ka jak i plastikowe szkiełko za 5 złotych. Skąd to wiem? Z praktyki

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Wbrew pozorom między wersją z 2010 a obecną są dość istotne (zasadnicze?) różnice. Głównie związane z szybkością odczytu i potencjalnymi aplikacjami (np. video).

Strona 12 z 29 PierwszyPierwszy ... 2101112131422 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów