-
Odp: [Frality] Moje początki
brak czasu na foto znam to ,wiem o czym mowisz, tez to mialem - taki maly off-topic
-
-
Witam wszystkich!
Znikłem na pewien czas, ponieważ załamałem się poziomem moich zdjęć przez głupotę. Kiedy dostałem aparat nie przeczytałem instrukcji i od razu włączyłem niepotrzebne opcje w głównym menu i próbowałem robić zdjęcia na manualu. Zdjęcia wyglądały gorzej niż z iphone, a ja dziwiłem się czemu, zadawałem sobie pytanie czemu tak drogi aparat robi tak słabe zdjęcia, nie mogłem tego pojąć. Wydawało mi się, że to przez perspektywę obiektywu o ogniskowej 135mm, więc wymieniłem obiektyw na 24-70mm który przyszedł mi we wtorek. Po jego przyjściu odrazu wyszedłem na miasto aby po testować jak będzie się sprawować. Byłem rozczarowany... Zdjęcia były straszne, nie rozumiałem czemu. Wczoraj jednak pomyślałem, że to nie możliwe, że taki aparat robi tak tragiczne zdjęcia nawet bez wiedzy fotograficznej, ściągnąłem polską instrukcje i zacząłem czytać. Pomyślałem, że skoro zacznę wszystko testować jak instrukcja nakazuje to muszę zresetować wszystkie opcje aparatu. Po resecie opcji zacząłem więc przeglądać instrukcje, pierwszy krok mówił o zrobieniu zdjęcia na trybie automatycznym, a więc i tak zrobiłem. Gdy zdjęcie zrobiło zrobione moja gęba otworzyła się na rozcież, a ręce zaczęły tańczyć makarenę, natomiast w uszach miałem symfonie Bethovena. Zdjęcia na automacie bez ustawiania żadnych "Super opcji" wyglądało tak zajebiście i ostro, że zwaliło mnie z nóg i zrozumiałem, że te dodatkowe opcje o których nie miałem pojęcia tylko zaszkodziły moim fotografiom, a nie je polepszyły...
Dziś pracowałem jednak, wziąłem aparat do pracy i w czasie przerwy zrobiłem kilka zdjęć, nie są to arcydzieła, ale w końcu jest lepiej niż na początku, przynajmniej dla mnie.
Teraz dopiero mogę zacząć naukę i nawet zapisać się na kurs. A byłem już skory sprzedać za pół ceny, aby tylko pozbyć się sprzętu, bo tylko mnie dołował.
Życzcie mi szczęścia, kocham was <3
Pozdrawiam
P.s.
jedna fota, do skrytykowania :-) zobaczycie teraz jestem pewien będzie lepiej !! :P
1.
Ostatnio edytowane przez Frality ; 01-05-2015 o 00:00
<3
-
Dopiero zaczyna
Aż się prosi kilka chwastów wyciąć, ten gumowy klocek to niezbędny? Sory ale się nie znam:-)
Wysłane z Motoroli przez Tapatalk.
-
-
Uprawnienia umieszczania postów