To i ja dołożę swoje 5 groszy.

Nie do końca prawda że ta lampa w połączeniu z YN622C-TX obsługuje wszystko.

Jedyne co jak do tej pory zauważyłem, to za pomocą wyzwalacza (na sankach) nie da się ustawić zooma na więcej niż 105, czyli aby ustawić na 200 to już trzeba podejść do lampy i ustawić manualnie.

Reszta działa.

Ja mam taki oto zestaw:
Wyzwalacz YN622C-TX
2x odbiornik YN-622C E-TTL (wcześniej nie miałem powyższego wyzwalacza dlatego miałem ten zestaw)
Lampa YN600EX-RT
Lampa Metz 48 AF-1 (do innego systemu więc działa tylko w manualu)

Obie lampy stawiam na odbiornikach.

Lampka YN600 potrafi czasami lekko zgubić parametry.
Widać to było przy jednej sesyjce produktówki, gdzie wszystko było ustawione i nic nie zmieniane a mimo to na kilku zdjęciach "deska" na której były kładzione przedmioty miała lekko inny odcień.
Ale to były ze 2 może 3 zdjęcia na 40.

Czasami sama (nie wiadomo dlaczego) zaczyna zoomować by po chwili wrócić do pierwotnych ustawień.

Co do włącznika - niby wygodny, jednak przy wyjmowaniu z pokrowca potrafi się włączyć (całe szczęście że nie przy wkładaniu to nie rozładuje aku)

Poziom naładowania baterii - mógłby trochę wcześniej wołać że są słabe. Używam Eneloop Pro (nówki) i już 2 albo 3 razy mi się wyłączyła a jak chwilę wcześniej ustawiałem coś ręcznie to pokazywało że baterie są jeszcze OK.

Gdybym dokupił wyzwalacz RT to nie musiałbym stawiać jej na żaden odbiornik. No ale to kolejne koszty a nie wiem czy współpracowałby mi z tym odbiornikiem (YN-622C E-TTL) na którym stoi Metz.

Jeśli jest ktoś z Kielc lub okolic to z chęcią podjadę z moją lampką i zobaczymy jak będzie się zachowywała po sparowaniu z drugą (a może i trzecią) taką samą.

Generalnie nie narzekam na nią, choć mam ją dopiero miesiąc. Skopiowana idealnie z Canona.
Nie było do niej instrukcji więc przeglądałem instrukcję od jej odpowiednika ze strony Canona. Brakowało chyba tylko jakiejś jednej funkcji (ale możliwe że ta funkcja jest dostępna tylko po sparowaniu z drugą taką samą, nie pamiętam o co to chodziło).
Na jakiejś stronce z testami różnica pomiędzy YN a Canon była tylko w ułożeniu światła na ścianie przy zoomie 200.

W planach jest jeszcze jedna a może nawet dwie skoro mam już jedną. Czas pokaże.