Cytat Zamieszczone przez Neon Zobacz posta
Josephcom na allegro zamawiałeś ? Jak przetestujesz opisz wrażenia.

Wysłane z mojego Nexus 7 za pomocą Tapatalk 4
Lampę dostałem (zamówiona na allegro) więc kilka słów o niej napiszę. Nie liczcie na test nie czuję się na siłach aby go zrobić. Mogę jedynie opisać swoje pierwsze wrażenia. Wykonanie lampy bardzo dobre plastiki spasowane robi wrażenie solidnej. Współpraca z YN-622 100% nie zauważyłem aby jakaś funkcja nie działała. Naświetla poprawnie czy to błysk na wprost czy odbity od sufitu. Jedynie co mnie rozczarowało to moc lampy w porównaniu z NISSIN 866 MII jest słabsza tak na oko o 1EV. Porównując zdjęcia pod kątem naświetlenia NISSIN 1/1000s YN 1/500s są najbardziej zbliżone (oczywiście inne parametry bez zmian). Porównałem również zoom lamp i znowu porażka przy tych samych parametrach ogniskowa obiektywu 28 zoom obu lamp na 105 NISSIN odbite światło na ścianie równe na całej powierzchni natomiast YN poprzecinane ciemnymi pasami. Nie wiem czy mam wadliwy egzemplarz czy to tak we wszystkich YN. Jeśli ktoś posiada YN-600EX-RT i mógłby sprawdzić czy podobnie zachowuje się jego lampa to byłbym wdzięczny. Raczej lampę zostawię ale nie jestem zadowolony na 100% . Zobaczymy jak się spisze podczas sesji mam nadzieję że będzie dobrze