Fotografia studyjna â mała głębia ostrości
Witam
Jak w temacie â portrety przy małej głębi ostrości i problemy wynikające ze zbyt mocnego oświetlenia. Poszukuję lamp studyjnych o bardzo małej mocy, pożyczyłem od znajomego CY-100MR â zabaweczka 100Ws â regulacja mocy 1/8 niestety moc i tak jest za duża przy podpięciu starego analoga f 1,4 pod 5d mark iii â beauty dish na lampę strzelam fotę iso 100 czas 200 przesłona 1,4 i co i przepalone ď .
Kojarzy może ktoś lampy ze światłem pilotującym które mogą sprawdzić się w moim przypadku ?
Ps. posiadam 580ex ii ale fotografia strobistyczna odpada u mnie ze względu na brak pilota, chociaż są wynalazki na forach
Analogowi Ortodoksi ⢠Zobacz wątek - DIY światło pilotujące do systemowej lampy błyskowej
Światło ciągłe â znalazłem
Uchwyt BOWENS L z oprawką E27 - Uchwyty i mocowania - STUDIO FOTOGRAFICZNE żarówka maks 64W nie założę na to beauty disha, strumienicy i innych modyfikatorów jak dołożę plaster miodu to z iso chyba do 1600 podskoczę ;/
Filtr ND też odpuszczę bo przy starym manualnym obiektywie będzie bardzo ciężko złapać ostrość.
Kojarzy ktoś model lamp słabszy od CY-100MR ?
Z góry bardzo dziękuje za pomoc