Pokaż wyniki od 1 do 10 z 43

Wątek: Canon 5D mark III po dwóch latach umiera?

Mieszany widok

Domyślnie Odp: Canon 5D mark III po dwóch latach umiera?

Cytat Zamieszczone przez becekpl Zobacz posta
    staram się czytać ze zrozumieniem, może mi nie wychodzi

staraj się pisać tak,by czytający nie mieli wątpliwości o co ci chodzi
    bo ja szczerze pojecia nie mam o czym ty piszesz;
    coś nie działa,przykład z d##y wzięty na iso a może na ostrość??
    ani 24-105 ani 50 1.4 to nie sa idealne obiektywy do robienia tańczących w ciemnej weselnej sali bez flesza
    zoom tamrona tez średnio mi się widzi we tych warunkach
    jak dla mnie z ta twoja wiedza, nie jest do końca tak, jak ci sie wydaje
    ale to twoja sprawa

wrzuć parę nietrafionych fot z exif, no chyba ze takie przykłady jak ten 200/ 1/125 robicie z koleżanką z nudów
    "Kolejna sprawa... iso...."
    Dobrze wiem, że nie są to obiektywy idealne, ale nie każdego stać od razu żeby wyposażyć się za 50 czy 60 tysięcy.
    Poza tym nie lubię zdjęć z błyskiem, owszem zakładam albo lampę zewnętrzną, albo stawiam gdzieś na kontrę ale robię to już tylko wtedy kiedy uważam to za konieczne.

A skoro uważasz że na 200mm i 1/125s nie można zrobić dobrego, ostrego zdjęcia to zaczęłabym się zastanawiać czy z Twoją wiedzą jest wszystko ok.

Nie będę wrzucać nietrafionych fot, bo mam wrażenie że pozjadałeś wszystkie rozumy na tym forum a szkoda mi nerwów na Twoje bezsensowne komentarze.

Pozdrawiam

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Canon 5D mark III po dwóch latach umiera?

Cytat Zamieszczone przez maljustyna Zobacz posta

A skoro uważasz że na 200mm i 1/125s nie można zrobić dobrego, ostrego zdjęcia to zaczęłabym się zastanawiać czy z Twoją wiedzą jest wszystko ok.

Pozdrawiam
    hm.....

jest o wiele latwiej na 200 mm i 1/125 sek zrobic zdjcie poruszone niz ostre.

dla formatu FF jesli masz rzeczywiscie spokojne rece przyjmij ze najdluzszy czas = 1/ ogniskowa
    tzn dla ff dla 200 mm fotografuj nie dluzej niz 1/200 sek a wiec 1/250 i to jest na granicy bolu.
    dla aps przyjmuj czas = 1/2*ogniskowa

podane czasy sa raczej optymistyczne.
    bezpieczniej jest je skrocic.
    na tele im krotszy czas tym bedzie widocznie ostrzej .

jesli fotografujesz na 1/125 sek 200 mm z reki zdjecie musi byc poruszone ( bez IS) .
    aby to poruszenie ukryc trzeba pomniejszac zdjecie.

mysle , ze przydalby sie jakis ogolny dobry podrecznik z eby te proste zaleznosci poznac.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów